Kevin van Kippersluis tekent in De Adelaarshorst voor één seizoen, met de optie voor nog een extra jaar bij Go Ahead Eagles. 'Dit is een heel mooi stadion met een heerlijk sfeertje.' (Foto: Erik Pasman)
Kevin van Kippersluis tekent in De Adelaarshorst voor één seizoen, met de optie voor nog een extra jaar bij Go Ahead Eagles. 'Dit is een heel mooi stadion met een heerlijk sfeertje.' (Foto: Erik Pasman) (Foto: Erik Pasman)

Kevin van Kippersluis: 'Deze club voelt als klein Liverpool'

Deventer - Stenen tegen de bus in Indonesië, gebroken beloften in Spanje en een door corona in de kiem gesmoord Zweeds avontuur. Kevin van Kippersluis (26) maakte het allemaal mee in het afgelopen voetbaljaar. Des te blijer is de linkspoot om terug te keren op Nederlandse bodem. De buitenspeler annex nummer tien tekent een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar bij Go Ahead Eagles.

Ja, na vier jaar FC Volendam en twee jaar SC Cambuur zag Kevin van Kippersluis in de zomer van 2019 een buitenlands avontuur wel zitten.

De keuze viel op Indonesië, waar hij bij Persib Bandung kennismaakte met complete voetbalgekte. “De beleving van de mensen daar is niet te vergelijken met die in Europa”, vertelt hij. Hoewel basisspeler, koos de geboren en getogen Hilversummer er begin dit jaar voor te verkassen naar Spanje.

Hij tekende een contract bij CD Badajoz. "Het begin bij CD Badajoz was prima. Helaas werd de trainer die mij gehaald had al snel ontslagen. De nieuwe trainer had me niet nodig. Ik moest weg, terwijl de transfermarkt op de meeste plekken al gesloten was.”


Dit gold niet voor Zweden, waar AFC Eskilstuna een uitweg bood. Vol goede moed maakte Van Kippersluis zich dus op voor zijn derde voetbalavontuur in amper een jaar. Maar toen… “Ja, toen kwam corona”, verzucht hij. “De start van de nieuwe competitie werd uitgesteld, dus het enige wat ik kon doen was fit blijven.”

Vorige week maakte hij toch nog zijn competitiedebuut voor Eskilstuna. “Ik viel in, in de wetenschap dat ik de volgende dag naar Nederland zou vliegen voor een medische keuring. Eskilstuna kampte met een spelerstekort, dus de trainer wilde nog één keer een beroep op mij doen. ‘Nou, prima’, zei ik”. Vorige week zette Van Kippersluis dus eindelijk voet op vertrouwde bodem, na een voetbaljaar om nooit te vergeten.

Toch is hij maar wat blij om weer in Nederland aan de slag te gaan. “Go Ahead Eagles is een fantastische club met een heel mooi stadion met een heerlijk sfeertje. Beetje Indonesisch? Nou, ik vind het meer Engels. Klein Liverpool.”

En bij dat kleine Liverpool zijn de ambities van de Hilversummer helder. “Ik heb met FC Volendam en SC Cambuur elk jaar de Play-Offs gehaald. Maar geen van die zes keren werd promotie afgedwongen. Daar wil ik bij Go Ahead Eagles natuurlijk graag verandering in brengen. Als ik naar mezelf kijk wil ik graag in de dubbele cijfers eindigen qua doelpunten, net als in mijn laatste seizoen bij FC Volendam en SC Cambuur", besluit de aanwinst van Go Ahead Eagles. .

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden