Foto: Gert Perdon

Feestelijke heropening Bandenspeeltuin in de Zandweerd

Deventer - Afgelopen zaterdag was het feest in Wijk en Speeltuinvereniging De Zandweerd. 

De speeltuin, die door de buurt beter bekend is als de ‘Bandenspeeltuin’, is afgelopen maanden flink onder handen genomen. Na ruim anderhalf jaar schetsen, ontwerpen, rekenen en plannen is er in februari gestart met de verbouwing. Alle apparaten zijn opnieuw gecoat en onderhouden, zodat het materiaal weer 20 jaar mee kan. Er zijn nieuwe speeltoestellen geplaatst en er is een nieuw pronkstuk aangelegd: een 30 meter lange vlonder, inclusief brug en tunnel, rondom de waterspeelplaats. Er is ook meer ruimte gemaakt voor groen. Aan dit groen hebben de kinderen tijdens de opening ook bijgedragen, er zijn bloembommen gemaakt. Aan het eind van de zomer zul je ongetwijfeld overal wilde bloemen omhoog zien komen.

Dit was natuurlijk niet het enige dat de organisatie tijdens deze feestelijke dag in petto hadden, zo waren er springkussens, popcorn en een clown die voor alle kinderen ballonfiguren heeft gemaakt. De ruim 60 aanwezige kinderen hebben dus een geweldige middag gehad!

Rob de Geest, wethouder van onder andere de speeltuinen in Deventer, heeft de officiële opening verzorgd. En deze ceremoniële handeling werd natuurlijk uitgevoerd op het nieuwe pronkstuk: de vlonder. Op de foto zie je alle kinderen die na het doorknippen van het lint over de vlonder renden, op weg naar het ijsje dat aan het eind op hen wachtte.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden