Deventer krijgt een taverne: Hok

Hok: zo heet het nieuwe restaurant dat in augustus opent op de hoek van de Walstraat en de Golstraat in Deventer. Op ’t hoekje dus, vandaar de naam Hok. Eigenaar Jens Jongeneel wil er zijn visie op de horeca mee uitdragen.

Bij Hok (spreek uit als ‘huk’) kun je straks lunchen, dineren, borrelen en vergaderen. En de kaart? Die is geïnspireerd op de markt in Deventer. In de gerechten zit een knipoog naar de handelsgeest van de stad, zowel die van vroeger als die van nu. Denk dan aan producten van de historische jaarmarkten – graan, hout, bier en zout – maar ook aan de huidige markt.

Vegetarisch, maar ook vlees

Vegetariërs kunnen bij Hok hun geluk niet op: zeker de helft van de kaart is zonder vlees. En voor de echte carnivoren worden de vegetarische gerechten met vlees of vis geserveerd. Hok draait het dus om: vegetarisch is de basis, vlees is extra.

Hok is een taverne en dat is niet voor niets: je kunt er gewoon binnen komen lopen. Ook voor een kopje koffie of alleen een praatje. Of loop even de Hok Winckel in, waar je producten kunt kopen die we ook in het restaurant gebruiken. Bijvoorbeeld een doe-het-zelfpakket van één van de gerechten van de kaart, zodat je thuis ook Hok-waardig kunt lunchen of dineren.

Visie op horeca

De eigenaar van de taverne is Jens Jongeneel (31) uit Deventer. Eerder werkte hij al in de bediening bij verschillende horecazaken in de binnenstad. Met Hok wil hij zijn laten zien wat zijn visie is op horeca: dat gasten lekker kunnen eten en zich gezien voelen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden