Ouderen spelen bij de Go Ahead Eagles OldStars een potje Walking Football. (Foto: Jeffrey Hurenkamp)
Ouderen spelen bij de Go Ahead Eagles OldStars een potje Walking Football. (Foto: Jeffrey Hurenkamp) (Foto: )

Go Ahead Eagles maatschappelijk betrokken

Deventer - Van 6 tot en met 12 juli is het Meer dan Voetbal-week. Ook Go Ahead Eagles organiseert als club jaarlijks verschillende maatschappelijke activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn de programma's Fit like an Eagle, Scoor een Boek! en Go Ahead Eagles OldStars.

Wat houden deze programma's precies in?


Fit like an Eagle
Fit like an Eagle draait om een fitheidschallenge, waarbij deelnemers op een plezierige en laagdrempelige manier worden geënthousiasmeerd om aan hun vitaliteit te werken. De deelnemers wordt een compleet en kosteloos programma aangeboden met onder meer een healthcheck, sporten onder begeleiding en workshops over voeding en vitaliteit. In een aantal stappen wordt toegewerkt naar de grote finale met een sportieve eindchallenge!


Scoor een Boek!
De afgelopen maanden was zoveel mogelijk thuisblijven het dringende advies. In samenwerking met de Bibliotheek Deventer maakte Go Ahead Eagles graag van de nood een deugd door te zeggen: Scoor een Boek! Tussen het voetballen door is even ontspannen met een goed boek een uitstekend idee. Dat geldt ook voor de spelers van Go Ahead Eagles, die als inspiratiebron voor kinderen op de clubkanalen van Go Ahead Eagles vertelden over hun favoriete boek. Verder liet de Amerikaanse middenvelder Maël Corboz zien hoe hij met de hulp van Jayden, Loreana en de voetbalboeken in de bieb de Nederlandse (voetbal)taal onder de knie kreeg!


Go Ahead Eagles OldStars
Go Ahead Eagles OldStars is bedoeld voor voetballiefhebbers (mannen en vrouwen) van 60 jaar en ouder die graag nog een potje ‘Walking Football’ spelen. Bij Walking Football wordt 6 tegen 6 gespeeld op een veld van 42 x 21 meter. Er wordt één keer per week naast De Adelaarshorst getraind onder leiding van een professionele trainer. Voorafgaand aan de training is er een gezellig samenzijn.

Meer informatie over deze projecten is te vinden op www.ga-eagles.nl/maatschappelijk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden