Foto:

Deventer talenten Minka en Stef in uitverkochte Burgertuin

Deventer - Twee Deventer talenten Minka en Stef mochten het startsein geven voor een reeks Burgertuinconcerten komende zomer. 

Eindelijk weer livemuziek na bijna vier maanden lockdown in het Burgerweeshuis. En het publiek had er zin in want ondanks de slechte weersvoorspellingen was de show stijf uitverkocht. Een seated show, dat wel, want het Burgerweeshuis volgt een landelijk veiligheids protocol en kan daarom nog steeds geen concerten geven zoals mensen gewend zijn wat overigens niet ten koste van de sfeer ging.  

Burgerweeshuis is erin geslaagd een aantal grote artiesten te programmeren voor de Burgertuinconcerten, samen met onder andere Jett Rebel, Huub van der Lubbe, Colin Benders, The Kik, Roosbeef en Ellen ten Damme staan Minka en Stef in een imposant lijstje namen.  

Voor singersongwriter Stef was het een thuiswedstrijd. Hij zit dit jaar in de selectie van de Burger Beurs, het talentontwikkelingsprogramma van het Burgerweeshuis. Des te mooier dat hij voor een volle tuin mocht openen. Voor de gelegenheid speelde hij in een speciale kleine bezetting zijn Nederlandstalige feelgood popliedjes. De perfecte opwarmer voor MINKA die met haar aanstekelijke en uiterst dansbare elektropop een zittend publiek aardig in beweging kreeg. MINKA vindt dat we juist nu wel een zomer verdiend hebben bracht speciaal daarom de single Zomertijd uit. Die speelde ze vandaag voor het eerst live sinds de release en daar gaan we vast meer van horen de komende tijd.  

 Als één van de weinige podia in Nederland beschikt het Burgerweeshuis over een grote, sfeervolle tuin die in het corona-tijdperk goed van pas komt. Tot en met 29 augustus wordt elke week Burgertuinconcerten gegeven voor 100 (seated) tickets per show van een uur. Het was duidelijk dat mensen graag weer livemuziek willen zien want veel shows zijn al uitverkocht. Sommige artiesten spelen zelfs één of twee extra shows op een dag.  

 VR 10 - Juli - De Kift (EXTRA SHOW om 22.00 uur)
ZA 18 - Juli - Jett rebel (UITVERKOCHT)
ZA 25 - Juli - Altin Gün (UITVERKOCHT)
ZA 1 augustus – Opera Alaska
ZA 1 - Augustus - Huub van der Lubbe (UITVERKOCHT)
ZA 8 - Augustus - Colin Benders (UITVERKOCHT)
ZA 15 Augustus New Cool Collective (EXTRA SHOW OM 22.00 UUR)

ZO 23 - Augustus - Ellen ten damme (EXTRA SHOW OM 22.00 UUR)
ZA 29 - Augustus - The Kik (EXTRA SHOW OM 22.00 UUR)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden