Foto:

Indringende portretten Dorien Plaat bij galerie DNA

Deventer - Galerie DNA in Deventer organiseert regelmatig eigenzinnige exposities van gastkunstenaars. Hun werk wordt samen met de beelden van galeriehouders Anneke Mensink, Diana Joseph en dat van hun vaste exposant tentoongesteld.

Vanaf 23 juli exposeert beeldend kunstenaar Dorien Plaat uit Gorssel een aantal indringende portretten van mensen (en dieren) die in onze maatschappij vaak als 'buitenbeentjes' getypeerd worden. Waar de ene toeschouwer haar werk als ongemakkelijk, pijnlijk of confronterend ervaart, is het voor de ander ontroerend, troostrijk of humoristisch.
Dorien zoekt in haar werk naar puurheid, naar het moment dat de geportretteerde twijfelt tussen zich verbergen of zijn kwetsbaarheid tonen. Ook haar dierportretten geeft zij een heel eigen, vaak menselijke emotie. De ogen van de figuren op het doek staren je op indringende wijze aan, alsof ze willen zeggen: 'kijk naar mij en vertel mij wie ik ben'.

De voorstellingen van Dorien Plaat zijn een oproep tot mededogen en zachtheid. Onder haar klantenkring mag Dorien oa. HKH Prinses Beatrix en cabaretier Richard Groenendijk rekenen. Haar werk is te zien (geweest) in diverse galeries en musea in binnen en buitenland en op kunstbeurzen.

De expositie 'kijk naar mij' is te zien van 23 juli t/m 6 september 2020 bij galerie DNA, Golstraat 9 in Deventer. Voor meer informatie zie ook www.galeriedna.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden