Bas Kuipers tekende vorige week een contract voor twee seizoenen in De Adelaarshorst, nadat zijn oom André Kuipers hem in 2012 vanuit de ruimte al had 'getipt' over Go Ahead Eagles. (Foto: Erik Pasman)
Bas Kuipers tekende vorige week een contract voor twee seizoenen in De Adelaarshorst, nadat zijn oom André Kuipers hem in 2012 vanuit de ruimte al had 'getipt' over Go Ahead Eagles. (Foto: Erik Pasman) (Foto: Erik Pasman)

Bas Kuipers: 'Aanvallendespeelstijl zit in mijn DNA'

Deventer - Bas Kuipers is de nieuwste aanwinst van Go Ahead Eagles. De 25-jarige linksback, die afgelopen seizoen uitkwam voor NEC, tekende vorige week een contract voor twee jaar in De Adelaarshorst.

De Amsterdammer was pas 7 jaar oud toen hij tijdens de talentendagen van Ajax werd ontdekt.

Hij doorliep de Amsterdamse jeugdopleiding van de F-jes tot aan Jong Ajax, waarvoor hij in 2012 debuteerde in het betaald voetbal.

“Ik heb in totaal twaalf jaar op De Toekomst gespeeld”, zegt Kuipers, die aanvoerder was van Jong Ajax. "Dan zit de speelstijl van de Ajax-opleiding wel in je DNA. Ik ben dus geen back die alleen maar verdedigend denkt, maar één die ook graag opkomt en voetballend zijn bijdrage levert.”


Een debuut in de hoofdmacht van Ajax zat er niet in, maar bij Excelsior en ADO Den Haag kwam zijn droom – spelen in de Eredivisie – toch uit. 77 wedstrijden speelde de voormalig jeugdinternational vooralsnog op het hoogste niveau.
Via het Roemeense Viitorul kwam de linkspoot afgelopen zomer bij NEC terecht, waar hij vaste waarde was en waarvoor hij afgelopen seizoen 29 wedstrijden speelde.


En nu dus Go Ahead Eagles. Waarom die keuze? “Door mijn oom André Kuipers natuurlijk”, zo verwijst hij naar het introductiefilmpje over zijn presentatie aan de Vetkampstraat. Acht jaar geleden werd Go Ahead Eagles al door zijn familielid vanuit de ruimte op de radar gebracht bij Bas Kuipers.

Het introductiefilmpje is terug te vinden op het YouTube-kanaal van Go Ahead Eagles. “Nee, zonder gekheid: het is gewoon echt een prachtige club. Met Excelsior en NEC heb ik in De Adelaarshorst gespeeld en dat blijft een mooie ervaring", vertelt hij.

De nieuwe aanwinst vervolgt: "Ik heb zin om hier voor de prijzen te spelen. Bovendien is Deventer echt een leuke stad. Ik ben zeker van plan hier te gaan wonen."


Technisch manager Paul Bosvelt over de komst van de 25-jarige vleugelverdediger: “Met het aantrekken van Bas denken wij de linksbackpositie sterk ingevuld te hebben." Naast Bas Kuipers ligt ook Nicolas Abdat als linksback vast in De Adelaarshorst. De Duitser kwam vorig seizoen over van Wattenscheid 09. Bosvelt: "Bas heeft inmiddels de nodige ervaring en kan naast verdedigen ook aanvallend een goede bijdrage leveren aan ons spel."

Bas Kuipers is na Luuk Brouwers (FC Den Bosch), Bradly van Hoeven (Sparta Rotterdam) en Kevin van Kippersluis (Eskilstuna) de vierde nieuweling in het keurkorps van Eagles-hoofdtrainer Kees van Wonderen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden