Foto: Anno Keestra

Vertrek locatiedirecteur Ben ter Haar Zone.college Twello

Twello - Van Twellose bos naar Twentse ros; Zone.college directeur Ben ter Haar verruilt na koperen jubileum Twello voor nieuwe uitdaging bij locatie Enschede

Na een flink aantal jaren in het speciaal onderwijs gewerkt te hebben als docent, remedial teacher en plaatsvervangend directeur, werd Ben ter Haar in 1999 gevraagd om te komen werken bij AOC Oost locatie Almelo. Daar gaf hij vakken als Nederlands, wiskunde en geschiedenis en was hij begeleider van leerlingen die extra zorg nodig hadden. Na 3 jaar werd hij teamleider vmbo bovenbouw en opleidingscoördinator. In januari 2008 kwam Ben, samen met zijn college René Vijn, naar Twello om de schoolleiding op zich te nemen. René werd directeur en Ben plaatsvervangend directeur en teamleider vmbo onderbouw. Toen René Vijn naar de locatie in Doetinchem vertrok 7 jaar geleden werd Ben locatiedirecteur van Twello.

In de 12,5 jaar dat Ben werkzaam is geweest in Twello is de locatie tot grote bloei gekomen; het leerlingaantal is bijna verdubbeld (van 550 naar 1000), onder ouders én leerlingen is er grote tevredenheid, de onderwijsinspectie heeft goede beoordelingen gegeven en de slagingspercentages zijn hoog. Als je hem vraagt naar de hoogtepunten van zijn loopbaan in Twello zijn dat niet alleen de nieuwbouw van de school aan de Meester Zwiersweg en het goede rapport van de onderwijsinspectie in 2019, maar vooral het meemaken van stralende leerlingen die na jaren hard werken geslaagd zijn en het zien van collega’s die na een moeilijke periode weer fijn aan het werk kunnen. Helaas waren er ook dieptepunten, zoals het overlijden van 2 leerlingen en enkele collega’s, die diepe indruk hebben gemaakt.

Ben is geboren, getogen en al zijn hele leven woonachtig in Enter, maar heeft zich altijd thuis gevoeld in Twello. Het contact met de buurt is goed, er is een fijne samenwerking met bedrijven in de omgeving en de relatie met collega-scholen in de regio, zoals met directeur Piet Oosting van het Veluws College in Twello, heeft Ben als zeer warm ervaren. In al die jaren heeft hij ook intensief samengewerkt met de gemeente. Natuurlijk in de tijd van de bouw van de school, maar zeker ook daarna. De betrokkenheid van en de verstandhouding met de ambtenaren, burgemeester Penninx en de wethouders, met name Harjo Pinkster, was altijd heel goed.

Met pijn in zijn hart heeft Ben de afgelopen jaren moeten werken met een maximaal aantal toelaatbare nieuwe leerlingen. Ruimtegebrek en het bewaren van een zekere kleinschaligheid zijn hiervoor zijn belangrijkste drijfveren geweest. Mede door het succes van de leerroutes VMR (Vakmanschapsroute) en Het Groene Lyceum ontstaat er behoefte aan meer ruimte voor praktische lessen. Daarom wordt vanaf volgend schooljaar de oude Wilpse Dijkschool aan de Vermeersweg weer als dependance in gebruik genomen.

Na veel successen te hebben meegemaakt in Twello is het tijd voor een nieuwe uitdaging.

Voor de aanstelling van een nieuwe directeur wordt er na de zomervakantie een procedure opgestart. Teamleider Bas Timmer neemt de rol van waarnemend locatiedirecteur op zich.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden