De workshops sloten af met een concert in de tuin bij Ludgerus.
De workshops sloten af met een concert in de tuin bij Ludgerus. (Foto: )

SOL verhuist naar Kei13

Het huidige repetitielokaal wijk- en speeltuingebouw de Ark, is door Corona te klein voor SOL. Reden te verhuizen naar de Keizerslanden. 

DEVENTER - Stedelijk Orkest Lebuïnus (SOL) kon afgelopen tijd niet samen repeteren. Nu ligt er een protocol waarbij muzikanten met in achtneming van anderhalve meter rondom elke muzikant mogen musiceren.
Behalve het niet kunnen repeteren, ging ook het 100-jarig jubileum niet door. Zo stond er een concertreis op het programma, Deventer Maestro en een groot Night of the music-concert met koor in de Deventer Schouwburg. Er is overleg om de festiviteiten en optredens naar 2021 te verschuiven.
Omdat een nieuwe repetitieruimte en verhuizing niet binnen een paar weken te regelen was, heeft Stedelijk Orkest Lebuïnus zich de afgelopen weken gestort op het project ‘Move your body’. Onder leiding van de professionele slagwerkers van de Haagse slagwerk- en theatergroep Percossa, leerden ze in vier weken tijd de basis van bodypercussie. De workshops sloten af met een concert in de tuin bij Ludgerus.

Vanaf dinsdag 18 augustus worden de repetities hervat van 19.45 tot 21.45 uur in Kei13. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Meld je aan via www.stedelijkorkestlebuinus.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden