Foto:

Schildersezels exposeren in Geertshuis

Deventer – Amateur kunstschilders werkten het afgelopen jaar vol overgave aan materiaal voor een nieuwe expositie in het Meester Geertshuis. Iedere week werken zij een ochtend aan hun schilderij of tekening onder bezielende leiding van docent Rosemarijn Mulder. 

"Samen met de schildersezels ga ik op zoek naar waar het authentieke talent in iemand verborgen is, waar zit de speelse, creatieve kant waarin iemand echt zichzelf is. Ik voeg er dan met tips mijn vakkennis aan toe en zo zie je mensen groeien in hun schilderen. Maar dat niet alleen, als je mooie dingen maakt en de mislukkingen die er ook zijn, te boven komt, dan leer je ook op andere vlakken", weet Rosemarijn uit de praktijk.  
Een voorbeeld ervan is Ineke Steenbruggen. Ruim anderhalf jaar geleden wilde ze graag haar overleden hondje schilderen tijdens de vakantieweek van het Meester Geertshuis. Met enige aanwijzingen van Rosemarijn, is het een mooi en dierbaar portret geworden. Ineke schildert nu wekelijks bij de Schildersezels. Een andere schildersezel maakt mooie figuratieve kunst in heldere kleuren met een geheel eigen stijl. Weer een ander geeft kleur aan Deventer stadsgezichten.

Samen reisden de Schildersezels ook naar Den Bosch om een expositie over Van Gogh te bekijken. Bij enkele schilderijen is die inspiratie ook weer terug te vinden in de stijl van schilderen. Zaber Rose Koegelberg heeft het staphorster stipwerk in een nieuw jasje van mandala’s gestoken. "De concentratie die dat vergt, brengt rust in mijn gevoel en dat doet me goed", aldus Koegelberg.

Het Meester Geertshuis is een inloopcentrum in de Assenstraat in Deventer. Naast de open inloop op vier middagen in de week, is er een team spreekuur voor hulpvragen en een team budgetcoaches actief. Op dinsdag wordt er met elkaar gekookt en gegeten. De andere activiteiten zijn meditatie, een vrouwengroep en een open groep – Krachtvoer - voor mensen in between jobs.

De levende expositie met wisselend werk is in verband met maatregelen rondom corona op afspraak te bezoeken iedere donderdag om 12.00 uur tot en met 15 januari. Aanmelden kan via info@meestergeertshuis.nl of via 0570-613340.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden