Spelende kinderen
Spelende kinderen (Foto: Ruud de Jong)

Billy Boem club weer van start

De Billy Boem club gaat weer van start in de gemeente Deventer op dinsdag 1 september om 15.15 uur. 

DEVENTER - De club is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die opgroeien in een omgeving waar sprake is van stress en spanning. Dit heeft op kinderen een grote impact. Daarom organiseert Impluz de doe-praatclub “Billy Boem”. Hier leren de kinderen met lastige situaties en emoties om te gaan.
Billy Boem wordt begeleid door ervaren hulpverleners.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom er stress in of rondom het gezin is. Bijvoorbeeld een ouder met psychische klachten, een scheiding, ruzie, verlies of financiële problemen. Of een broer of zus die door gedrag veel aandacht van het gezin vraagt. Een ouder vertelde dat haar zoon aanvankelijk twijfelde. Eenmaal gestart met de Billy Boem club heeft hij er zin in. Moeder zegt dat hij beter in zijn vel zit, meer vertelt en minder ruzie maakt met zijn zusje. Spelenderwijs leren de kinderen hun situatie een plekje te geven en weerbaarder te worden.” De Billy Boem club kan echt het verschil maken.

De club is afgestemd op de belevingswereld van het kind. Zij knutselen, spelen, stellen vragen, praten en leren met hun emoties om te gaan. Billy Boem speelt daarbij een centrale rol. Met Billy maken de kinderen in 10 bijeenkomsten van 1,5 uur van alles mee. Ze leren hun gevoelens te herkennen en te uiten, hun vragen worden beantwoord, er worden vaardigheden geoefend en tips meegegeven. Bovenal maken we ook veel lol.

Ouderbijeenkomsten
Naast de kinderclub zijn er ook voor de ouders 5 bijeenkomsten waar opvoedingsvragen aan bod komen. Wat heeft een kind nodig als er sprake is van stress? Waar vraagt een kind om en wat kan jij als ouder doen? Ouders hebben de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding ervaringen uit te wisselen. Het kan prettig zijn te ontdekken dat ieder gezin ups en downs heeft. De deelnemende ouders kunnen zo steun ervaren bij elkaar.”
De cursus is kosteloos voor de inwoners van gemeente Deventer.
Aanmelden kan via www.impluz.nl/cursussen.

Meer informatie? Mail naar info@impluz.nl of bel met 0570-604900.

www.impluz.nl/cursussen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden