Foto:

Klimaatactie door jong en oud bij 'die-in'

DEVENTER - Iedere eerste maandag van de maand wordt het luchtalarm getest. Extinction Rebellion (XR) hield maandag 4 augustus op meerdere plekken in Nederland om 12 uur precies haar klimaatactie. Deventer deed ook mee.

Voor het Deventer station zijn ruim 15 rebellen van jong tot oud op straat gaan liggen om een ‘die-in’ actie te houden. Ook Grootouders voor het klimaat waren aanwezig. Zij willen dat ook hun kleinkinderen in een leefbare wereld mogen wonen.
Woordvoerder Tessel Hofstede memoreerde hier ook aan:  'Als we op deze manier verdergaan stevenen we af op een onleefbare wereld met 3 tot 4 graden opwarming en niet de 1,5 graad waar het Parijs Klimaatakkoord naar streeft.'

Omstanders en belangstellende kregen een flyer mee over waarom XR vandaag in Deventer deze actie hield. Alle flyers werden aangenomen en aandachtig gelezen. XR Deventer vraagt daarin dat ook de lokale overheid de crisis serieus gaat nemen en tot onmiddellijke actie overgaat en burgers laat meebeslissen. XR gaat door met de klimaatacties zolang de overheid en het bedrijfsleven niet in actie komen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden