De programma's bieden kracht, conditie en balans met extra mentale oefeningen
De programma's bieden kracht, conditie en balans met extra mentale oefeningen (Foto: Pr)

BAS en DOET geven vrijheid

Thuiswonende mensen met dementie waren de afgelopen periode erg aan huis gebonden. Gelukkig kunnen ze nu dankzij DOET en BAS weer aan de bak.

DEVENTER - DOET staat voor ‘Deventer Oefenprogramma Thuiswonenden met dementie’ en BAS betekent ‘Blijf Actief bij de Sportvereniging’. Volgens de coördinator van DOET bieden de programma's uitkomst. "Thuiswonenden met dementie bewegen minder intensief daardoor bereiken ze niet het niveau waarbij bewegen echt positieve effecten heeft op de fitheid en gezondheid. DOET is een zes maanden programma, waarbij de deelnemer traint op kracht, conditie en balans, met extra mentale oefeningen, onder begeleiding van een fysiotherapeut van Solis. De trainingen zijn thuis en buiten bij stichting IJssellandschap met wandelcoaches. Een ergotherapeut en diëtist bekijken de inrichting van de woning en geven voedingsadviezen. Deelnemers worden gehaald en gebracht, dit ontlast de mantelzorgers. BAS is het vervolg op DOET, en werd ontwikkeld samen met sportvereniging Helios. Gezien de vele verzoeken voor een vervolgtraject en om het positieve effect van bewegen te behouden volgt een groot aantal deelnemers het ‘BAS traject’."
Deelnemers waarderen het programma met een dikke 8. Info en aanmelden:06- 51578106 of mail martine.zuiderveld@zorggroepsolis.nl. www.zorggroepsolis.nl/doet.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden