Isle houdt van dromerige sferen en goede muziek.
Isle houdt van dromerige sferen en goede muziek. (Foto: Jozua Dieleman)

Concert in sprookjesachtige sfeer

DIEPENVEEN - Dreampop duo Isle heeft haar krachten verenigd met iGNITE! Music uit Deventer. Het resultaat is een concept dat met steun van het Fonds Podiumkunsten en de gemeente Deventer op festivals kan worden ingezet. Het debuut is aankomend weekend op Nieuw Rande.

Op 8 en 9 augustus is het voor het eerst te zien en horen op het landgoed van IJssellandschap, vlakbij Hotel Gaia, die ook als partner meewerken aan het project.
Componist en gitarist Arjan de Wit: “Binnen 48 uur na onze aankondiging op website en sociale media was de show op de zaterdag al uitverkocht en voor de zondag zijn nog maar een zeer beperkt aantal kaarten beschikbaar. Onze wens is om dit concept vaker te kunnen herhalen, zodat meer mensen hiervan, uiteraard corona-proof, kunnen genieten. Locaties en organisaties die meer willen weten over ons concept of interesse hebben samen met ons een openluchtconcert te organiseren, kunnen zich natuurlijk altijd even melden bij ons!”

Isle was in januari nog te vinden op mini-tour door België, Luxemburg en Frankrijk, en had dit voorjaar een tour door Duitsland op het programma staan, maar de coronacrisis haalde een streep door deze plannen. Tijdens de quarantaine kregen zij het idee om een uniek zintuigprikkelend openluchtconcert te organiseren. Het evenement is tegelijk de release party van de nieuwe single ‘Paint the World’ die een week later uitkomt.

Isle wil haar publiek een totaalervaring bieden met een eigen lichtdecor en sensoren. De sprookjesachtige muziek wordt gecombineerd met prachtige videokunst en bijzonder decor.
Zangeres Lise Low: “Wij willen mensen even uit hun realiteit halen en hen meenemen naar een droomwereld. Met 'Isle in the woods' creëren we, op een werkelijk prachtige locatie in de openlucht, een magische beleving die al begint vanaf het moment dat mensen aankomen. De natuur, muziek, verhalen en onze decors komen op een unieke manier samen."

Het concert is voor maximaal 30 mensen en start tijdens het zogenaamde ‘golden hour’, het uur vóór de zon onder gaat. "Uiteraard houden wij rekening met alle voorschriften en wordt ons event corona-proof georganiseerd.”
Kaarten kosten € 19,50 per stuk inclusief hapje en drankje. Meer info op de website

www.aboutisle.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden