De nieuwe wedstrijdtenues van Go Ahead Eagles. (beeldbewerking  Brand Specials)
De nieuwe wedstrijdtenues van Go Ahead Eagles. (beeldbewerking Brand Specials) (Foto:Evert van de Worp)

It's time to fly again

It’s time to fly again! Met die boodschap lanceerde Go Ahead Eagles vol trots de nieuwe tenues van de club en Stanno. De lancering is een ode aan de supporters en sponsoren, die in de vijf lange, voetballoze maanden hun passie voor Go Ahead Eagles bleven tonen.

DEVENTER - Neem bijvoorbeeld de fantastische seizoenkaartstand: nu al bijna 6.000. En ook met tal van doneeracties toonden de supporters en sponsoren: We Are The Eagles!

Daarom besloten Go Ahead Eagles en Stanno dat thema op verschillende manieren door te voeren in het uit-tenue. Zo is de tekst ''We are the eagles' – tevens de slogan van de seizoenkaartcampagne – opgenomen in de kraag.
Maar de echte eyecatcher bevindt zich op het shirt zelf. Daar is op subtiele wijze een adelaar aangebracht, het symbool van de veerkracht die iedereen de afgelopen maanden heeft getoond. Op afstand is-ie niet waarneembaar, maar van dichtbij – in stoer, army green – goed zichtbaar.
De andere accenten zijn aangebracht in neon yellow, wat er uitspringt in het verder zwarte tenue.
Ook het thuisshirt kent een aantal fraaie details. Zo loopt de gele baan stijlvol door in de kraag en loopt de subtiele mesh-lijn op de zijkant van het shirt naadloos door op de broek.
Aan de bovenkant van de rug is het inmiddels herkenbare adelaarselement uit het logo terug te vinden. Onderaan de rug staat de gevleugelde term ‘Home of Football’. Beide elementen komen, net als de lijn, ook terug op de rug van het uittenue.

“In 2014 heeft Go Ahead Eagles besloten één vaste opzet voor het thuisshirt vast te stellen”, aldus algemeen directeur Jan Willem van Dop. “Vanuit historisch perspectief is dit rood met een gele baan in het midden geworden. Aangezien het thuisshirt dit seizoen sowieso al aan de nodige veranderingen onderhevig is – met onder meer Jumper als nieuwe hoofdsponsor en Stanno als nieuw merk – hebben we besloten geen rigoureuze wijzigingen door te voeren. Wel hebben we het tenue verfraaid en doorontwikkeld met nieuwe details en accenten. Ik denk dat we daar samen met Stanno heel goed in zijn geslaagd. Samen met het uit-tenue lopen onze spelers er komend seizoen weer uitstekend bij!”

De lanceringsvideo van de shirtpresentatie is terug te vinden op het YouTube-kanaal van Go Ahead Eagles. De nieuwe thuis- en uitshirts van Go Ahead Eagles pre-order je nu al via shop.ga-eagles.nl/tenue-20-21/. De shirts worden dan begin september bij je thuis bezorgd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden