Luuk Brouwers was een van de nieuwelingen die zijn eerste wedstrijd-minuten maakte in het shirt van Go Ahead Eagles.
Luuk Brouwers was een van de nieuwelingen die zijn eerste wedstrijd-minuten maakte in het shirt van Go Ahead Eagles. (Foto: Erik Pasman)

Eagles terug op hun nest

Nieuwe spelers en nieuwe omstandigheden in het stadion. Het was afgelopen zondag allemaal even wennen in De Adelaarshorst. Maar het belangrijkste van alles: voor het eerst in bijna vijf maanden werd er weer een wedstrijd gespeeld in het stadion. 

DEVENTER - Go Ahead Eagles en Telstar hielden elkaar tijdens hun onderlinge oefenduel in evenwicht: 0-0.
Wie is precies wie? Het is een jaarlijks terugkerend ritueel aan het begin van een nieuw voetbalseizoen. Normaal gesproken hebben de supporters van Go Ahead Eagles tijdens de oefenwedstrijden in Terwolde alle gelegenheid om de juiste namen aan de nieuwe gezichten te koppelen. Gezien de huidige omstandigheden was zondag De Adelaarshorst echter het podium waar de aanwezige supporters voor het eerst de nodige nieuwelingen in wedstrijdverband aan het werk konden zien tijdens het eerste oefenduel van de voorbereiding.

Zij zagen alle zes nieuwe aanwinsten van Go Ahead Eagles in actie komen tijdens de wedstrijd tegen Telstar. Voor rust maakten Mitchel Michaelis, Bas Kuipers, Jay Idzes en Kevin van Kippersluis voor het eerst in wedstrijdverband hun opwachting voor het team van Kees van Wonderen, die in de tweede helft een volledig nieuw elftal binnen de lijnen stuurde. Na rust maakten ook Luuk Brouwers en Bradly van Hoeven hun eerste wedstrijdminuten in het rood-geel.

Naast dit zestal konden de toeschouwers ook de proefspelers Jarni Koorman, Frank Ross en Douglas Teixeira op het veld aanschouwen, evenals de O21-spelers Sam Crowther, Julliani Eersteling en Quiermo Dumay.
De wedstrijd zelf was er vooral een van anderhalf uur aftasten en wedstrijdminuten in de benen krijgen. De mogelijkheden die er vielen te noteren, kwamen op naam van Martijn Berden (geschampt schot naast), Telstar-speler Richelor Sprangers (schot over), Antoine Rabillard (teenlengte te kort na lage voorzet van Maarten Pouwels) en Douglas (kopbal over).

Bovenal was het feit dat er eindelijk weer werd gevoetbald in De Adelaarshorst echter de belangrijkste winst van de dag.

Ben jij een echte Eagle, ook in coronatijd? Koop dan zo snel mogelijk een I’m an Eagle-mondkapje. Supporters die aanwezig waren bij het oefenduel met Telstar konden bij de Fankar voor € 7,95 hun unieke I’m an Eagle-mondkapje scoren. Sinds het begin van deze week kunnen supporters online hun eigen I’m an Eagle-mondkapje bestellen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden