Verdediger Sam Beukema maakte in het eerste oefenduel met FC Utrecht het eerste doelpunt van Go Ahead Eagles in de voorbereiding op seizoen 2020/2021. (Foto: Erik Pasman)
Verdediger Sam Beukema maakte in het eerste oefenduel met FC Utrecht het eerste doelpunt van Go Ahead Eagles in de voorbereiding op seizoen 2020/2021. (Foto: Erik Pasman) (Foto: )

Nipte zege en nipte nederlaag tijdens tweeluik in Utrecht

Deventer - Op sportpark Zoudenbalch heeft Go Ahead Eagles afgelopen zaterdag in een tweeluik met FC Utrecht zowel een oefenzege geboekt als een oefennederlaag geleden. De eerste wedstrijd van twee keer dertig minuten eindigde in een 0-1 zege voor de manschappen van Kees van Wonderen. Het tweede duel van eveneens twee keer een half uur werd gewonnen door de Domstedelingen: 1-0.

Waar Go Ahead Eagles in het eerste oefenduel met SC Telstar het net niet wist te vinden, was het in Utrecht na amper twee minuten al raak. Bradly van Hoeven kreeg uit een corner twee kansen voor te zetten en zag hoe Sam Beukema zijn tweede poging tot doelpunt promoveerde. Ook het eerste gevaar van FC Utrecht liet niet lang op zich wachten. Nick Venema stoomde een minuut na de 0-1 op en testte Jay Gorter van afstand.

In de tweede helft kreeg FC Utrecht twee kansen om de stand gelijk te trekken. Jonas Arweiler en Nick Venema kregen beiden een goede schotkans, maar schoten respectievelijk op een Eagles-been en over. Aan de andere kant had Frank Ross de voorsprongverdubbelaar op de voet. Na een snelle uitbraak mikte hij de bal een meter naast het doel van Paes.

Tweede duel
In de tweede wedstrijd trok FC Utrecht, met sterkhouders als Sean Klaiber, Justin Hoogma en Gyrano Kerk in de basis, het initiatief al snel naar zich toe. Eagles-doelman Mitchel Michaelis onderscheidde zich door – zij het soms met moeite – te redden op inzetten van Kerk, Justin Lonwijk en Klaiber.

Ook op de eerste poging van Adrián Dalmau had hij na acht minuten spelen een antwoord, maar de spits scoorde alsnog vanuit de rebound: 1-0.

Had Go Ahead Eagles dan niets in de melk te brokkelen? Zeker niet. Maarten Pouwels liep zich na een een-op-een-duel met Justin Hoogma vast op doelman Paes. De grootste kans voor de bezoekers was voor Jarni Koorman. Hij nam een verre uittrap van Michaelis uitstekend aan en zette zichzelf daarmee alleen voor Paes. De doelman had een uitgestoken arm nodig om het gevaar te laten wijken.

De tweede helft was zeven minuten oud toen Coen Temminck twee schotkansen liet noteren. Beide pogingen werden geblokt. Aan de andere zijde kon Othman Boussaid in een druk zestienmetergebied doorlopen, maar hij stuitte op Michaelis. De doelman trad niet veel later ook handelend op door een schot van Bart Ramselaar over de lat te tikken.

Zijn collega aan de overkant, Paes, bracht negen minuten voor het eindsignaal redding op een goed schot van Sam Crowther. Daar bleef het qua kansen bij in een snikheet Utrecht, waardoor 1-0 de eindstand werd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden