Foto:
Column Peter van den Boom

Een dag van niks

  Column

Deze krant besteedde vorige week aandacht aan de wandel-tijdens-je-werk dag. Nu kan ik niet wandelen als ik werk, want ik ben een man en kan dus niet multitasken. Nee, dat is flauw, want het is natuurlijk een goed initiatief, we moeten meer bewegen en de overtollige coronakilo’s in elk geval kwijt raken. Daarom wandel ik elk uur vijf minuten door de woonkamer omdat dat van mijn stappenteller moet.

Maar het is met die themadagen natuurlijk helemaal uit de hand gelopen. Toen alle dagen van het jaar geclaimd waren door organisaties om hun boodschap uit te dragen was dat geen reden om te stoppen. Integendeel, er zijn al dagen waarop je aan vijf verschillende onderwerpen aandacht kunt besteden. Daar zitten hele zinvolle tussen maar ook een aantal waar ik mijn vraagtekens bij zet. Een korte blik op de agenda van april. 16 april schijnt de ‘trek een pyjama aan naar je werk aan dag’ te zijn, op 25 april is het de ‘Red Hat Society dag’ en op de 29ste is het de internationale dag van de dans. Misschien kun je ze ook combineren door met een rode hoed op in pyjama naar je werk te dansen. Scheelt toch twee dagen.

23 april; dag van het Duitse bier

Op 23 april staat het Duitse bier volop in de schijnwerpers, kijk daar kan ik wel iets mee. Mag wel vaker in het jaar. De 27ste is het Koningsdag, dat klinkt logisch maar het is dan ook ‘wereld tapir dag’. Tja. Zou het dier hiermee geholpen zijn?

We moeten dus heel veel om ons altijd op de loer liggende schuldgevoel, aangepraat door de commercie, niet de ruimte te geven over ons heen te spoelen. Daarom pleit ik om minimaal één dag per maand schoon te vegen van verplichtingen en inspanningen: een dag van niks. Lijkt me heerlijk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden