Foto:
Column Peter van den Boom

Ruim 4.000 diehards

  Column

Politici in Den Haag, die eigenlijk als de wiedeweerga een nieuwe regering zouden moeten vormen, waar organiseer je anders verkiezingen voor - vertrouwen elkaar nog steeds niet, of niet meer of nooit meer, daar wil ik van af wezen. De corona-pandemie sleept zich maar voort. De snelheid van vaccineren valt, ondanks alle vers geopende priklocaties en blij aangekondigde extra vaccinleveranties, toch elke week weer tegen. Ja, de terrassen zijn weer open, maar met max 12 graden, een gure wind en fikse buien is dat ook niet echt prettig zitten. En dan heeft de lente ook nog laten weten definitief van haar komst af te zien dit jaar, waardoor de herfst het tijdvak tot aan de zomer dankbaar mag gaan opvullen. Nee, ik heb wel eens met een vrolijker gezicht boven mijn eerste mok koffie van de dag gezeten.

De lente komt dit jaar niet

Is er dan helemaal niets dat de dag een wat aangenamere toets zou kunnen geven? Moet ik eindeloos gaan zoeken naar een lichtpuntje in een nogal gepolariseerde wereld?
Eens even kijken of er dan misschien lokaal iets….. Aha! Go Ahead Eagles, de club die vorig jaar het 100-jarig jubileum aan de Vetkampstraat in het coronawater zag vallen, en dit jaar eigenlijk weer, dat is eigenlijk ook al geen goed nieuws, maar wat wel erg mooi is dat ze er in geslaagd zijn om in een week tijd ruim 4.000 nieuwe seizoenkaarten te verkopen. Een absoluut record. Zeer trouwe fans hebben ze, van wie vrijwel niemand dit seizoen een wedstrijd live heeft kunnen zien. Maar de resultaten zijn goed dus dat scheelt. En wie weet zit er nog wel promotie in het vat.. En anders volgend jaar wel natuurlijk.

Ik krijg de smaak opeens te pakken. Nog maar even bijvullen die mok. En dan toch maar vrolijk aan het werk. Gaat straks de zon ook nog schijnen, let maar op.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden