Foto:

Column Jannah Wijffels: Begin augustus

  Column

Een verre vriend uit Utrecht appt met een fotootje van een biertje 'Deventer 1250' en een menukaart van DAVO met 'TREK?' erop. Hij heeft gescoord op de boekenmarkt. Ik lees het op een camping in de buurt van Utrecht en app terug dat ik volgend jaar misschien wel aanschuif, maar dat de kans niet zo groot is.

Waarom niet? Ik loop ook steeds het tuinfeest mis: dat poëzie-festival van dat blote griekse menneke. Ik hou van poëzie, ik hou van tuinfeesten. Ik hou van boeken, ik hou van mensen die van boeken houden. Ik zou daar moeten zijn. Nu. In Deventer. Maar ik hou niet van mensenmenigten. En ik ben eigenlijk altijd op vakantie begin augustus.

Maar de echte reden is: het is te heet. Te heet om te werken, te heet om te fietsen. Te heet om goede keuzes te maken, te heet om vrienden op te zoeken. Te heet om te koken, te heet om te zwemmen overdag. Het is zelfs te heet om een boswandeling te maken.

Laat maar weer los, zeg ik steeds tegen mezelf. Komt wel als het weer omslaat. Nog even volhouden… Ik verschans mij voor weken in de koelste kamer, gordijnen dicht, natte lap in mijn nek en bevroren waterflessen in de blaasrichting voor de ventilator.

Maar vorige week was ik het zat. Ik snakte naar uitzicht en goede gesprekken. Dus ik pak mijn boeltje en plant mijn tentje op een waterrijke legakker tussen de trekgaten bij Westbroek. Ik nodig mijn vrienden uit om daar met mij te zwemmen, te luieren, te kletsen en te lezen. Zo heb ik binnen mum van tijd een ongeplande vakantieweek gecreëerd. Dus: boekenmarkt, volgend jaar misschien?

Meer berichten