Foto:

Column Jannah Wijffels: Afscheid

  Column

Dit is mijn laatste column in de Deventer Post. Voorlopig althans.


Ik zal blijven schrijven, voorlopig vooral online. Over duur- en zorgzaamheid in het dagelijks leven en de overgang naar de nieuwe tijd. Er is zoveel in gaande in de wereld. Ook in Deventer merken we dat.

Zoals u mogelijk is opgevallen schrijf ik graag over alledaagse dingen met een diepere onderlaag. Ofwel: hoe het grote zich laat zien in het kleine; hoe wereldproblematiek zich vertaalt in het lokale leven van alledag. De column in de Deventer Post nodigde mij er toe uit dit steeds weer tastbaar te maken.

Deventer is klein genoeg om dorps te zijn en groot genoeg voor een schouwburg, een filmhuis, een voetbalstadion en een ijsbaan. Het is zalig om door het centrum te wandelen in het volste vertrouwen dat je een bekende tegen het lijf loopt. Overzichtelijk en altijd wat te doen. Het was dan ook niet moeilijk om wekelijks een onderwerp te vinden.


Ik besef maar al te goed dat mijn leven zich vooral hier en nu afspeelt, ofwel: op de plek waar ik woon, op dit moment. Meer is er eigenlijk niet. Hoe dit zich vertaalt in mijn dagelijks handelen, de keuzes die ik maak, dat is wat mij betreft een levenslange oefening.


Mocht u mijn columns in deze krant gaan missen: mogelijk ga ik binnenkort een bundeltje samenstellen van de leukste columns van de afgelopen twee en een half jaar. Als u hiervan op de hoogte wil blijven, of van mijn andere schrijfactiviteiten, dan kunt u me gerust een mailtje sturen: info@jannahwijffels.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden