Logo deventerpost.nl


Sonny Hunt (fotografie: Marco van Rooijen)
Sonny Hunt (fotografie: Marco van Rooijen) (Fotografie: Marco van Rooijen)

Vijftien bands op lente-editie Muziek Totaal in cafés binnenstad

  Cultuur

DEVENTER - Op donderdag 30 en vrijdag 31 maart luidt de Deventer Horeca de lente in met de 55e editie van het volmondig klinkend Karel Lassche Deventer Muziek Totaal festival.

Op deze lente editie geven vijftien bands acte de présence in diverse horecagelegenheden in de Deventer binnenstad. Stichting Deventer Muziek Totaal organiseert jaarlijks vier muzikale evenementen in de Deventer binnenstad, de lente- en herfsteditie, Koningsnacht en Deventer Bluesnight.

Elke editie van het festival zorgt ervoor dat de Deventer binnenstad leeft, het publiek trekt van café naar café om een glimp op te vangen van zijn of haar favoriete band. Deventer Muziek Totaal zorgt al jaren voor een bruisende binnenstad, een waardige opening van het terrasseizoen en garandeert voor de horecaondernemer een volle bak.

Op donderdag 30 maart geven vijf horecagelegenheden het startschot voor een prachtig Festival en op vrijdag 31 maart zijn er maar liefst tien schitterende acts te aanschouwen. Niet alleen de Deventer Bluesnight heeft de laatste jaren buitenlandse artiesten weten te strikken, steeds vaker wordt er van buiten de Nederlandse landsgrenzen bands of muzikanten binnengevlogen. Ook deze keer staat er een Amerikaanse gitarist op het prachtige lijstje van het festival. Sonny Hunt uit Nashville komt samen met multi-award winnend gitarist Leif de Leeuw en zijn band naar Grandcafé Hans & Grietje. Een unieke combinatie van twee fabuleuze gitaristen die samen in Nashville een album hebben opgenomen.

Zo krijgt het festival langzamerhand internationale allure. Ook geen onbekende op de line-up is Joost de Lange met zijn Rock-Blues Experiënce, evenals de swingende show van Fools of Funk en Docters Orders. Steviger gaat het er aan toe in Café Kaal en Bar De Alm, met Rocktopussy en The Nikes Train. Vergeet ook niet Café De Waagschaal en De Hip een bezoek te brengen. Ook in de horeca op het Grote Kerkhof is het is zeker de moeite waard om de meer akoestische klanken te gaan beluisteren, Vrienden van Vroeger en Eetcafé de Zevende Hemel hebben daarvoor de perfecte ambiance.

Kortom genoeg te beleven in de Deventer Binnenstad op 30 en 31 maart aanstaande. Live muziek in de breedste zin van het woord, singer-songwriters, rock, blues, funk, soul, kortom, Voor elk wat wils en gratis toegankelijk. Iedereen is van harte welkom.

De volledige agenda van Deventer Muziek Totaal staat op:

www.deventermuziektotaal.nl/lente-editie

Reageer als eerste
Meer berichten