Logo deventerpost.nl


Laatste weekend Stadsverlichting Deventer in en rond Museum Geert Groote Huis

  Cultuur

DEVENTER - Komend weekend (18 en 19 maart) kan men nog het kunstproject 'Stadsverlichting Deventer' in en rond het Museum Geert Groote Huis bekijken.

Centraal staat hierbij het werk van 8 dichters op het Lamme van Dieseplein en van 8 kunstenaars in het museum. Het project duurt tot en met 21 maart. De dichtregels op het plein zijn dagelijks te bewonderen, de tentoonstelling in het Geert Groote Huis is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 11 - 16 uur, op zondag van 13 - 16 uur. 

Het woord stadsverlichting kunt u letterlijk en figuurlijk opvatten. Daardoor krijgt het een zekere speelsheid en is het een opening naar verschillende betekenissen. Een verlichte geest klinkt misschien hoogdravend, maar in de huidige tijd lijkt de behoefte te groeien tot verandering. De deelnemende kunstenaars en dichters laten op een verrassende manier zien wat hun eigen motivatie is, in de vorm van dichtregels op het plein en installaties, beelden en objecten in de gewelfkelder van Museum Geert Groote Huis.

Meditatie-avond en intieme afsluiting op 21 maart Op dinsdagavond 21 maart - de dag dat de lente begint - vindt, onder leiding van Peter Blaauw, een geleide meditatie plaats in het museum. Het is een gelegenheid om u, temidden van de kunstwerken, te laten inspireren door de verlichte gedachten van de kunstenaars en dichters. U bent welkom vanaf 19.30 uur. De bijeenkomst duurt tot circa 21.30 uur. Toegang kost 5 euro inclusief koffie en thee.

Museum Geert Groote Huis, Lamme van Dieseplein 4

Reageer als eerste
Meer berichten