Logo deventerpost.nl


Burgemeester Andries Heidema stak het paasvuur in Schalkhaar aan.
Burgemeester Andries Heidema stak het paasvuur in Schalkhaar aan. (Foto: Alex Schokker)

Duizenden bezoekers voor paasvuur Schalkhaar

  Cultuur

SCHALKHAAR - Burgemeester Andries Heidema stak zondagavond onder toeziend oog van duizenden van zijn burgers het grote paasvuur van Schalkhaar aan.

De burgemeester was er getuige van een gemoedelijk dorpsfeest dat in meerdere opzichten in een nieuw jasje is gestoken. De Stichting Paasvuur Schalkhaar heeft gekozen voor een ruimere opzet en een andere inrichting van het feestterrein langs het kanaal. De tent, een slag groter dan in de voorgaande jaren, stond bijvoorbeeld op een andere plek, waardoor er voor het publiek rondom het vuur meer ruimte was en er bovendien een horecapleintje met zitplaatsen en statafels was ingericht.

,,Met dergelijke kleine verbeteringen hebben we een goede professionaliseringsslag gemaakt", meent initiatiefnemer Rob Slinkman, die samen met tientallen vrijwilligers alles in goede banen leidde. ,,Ons evenement, dit jaar met DJ Randy, is de afgelopen jaren flink gegroeid. Om de veiligheid van al die enthousiaste mensen, jong en oud, te kunnen blijven garanderen, waren deze veranderingen echt nodig."

Alex Schokker maakte onderstaande impressie van het dorpsfeest:

Reageer als eerste
Meer berichten