Logo deventerpost.nl


Het Pathos Duo.
Het Pathos Duo.

Pathos Duo speelt in Bathmen

  Cultuur

BATHMEN - Ter afsluiting van de concertserie 2016-2017 zal het Pathos Duo bestaande uit Johanneke Haverkate en Juan Diego Galindez Gutiérrez op zondag 30 april een concert geven.

Johanneke en Juan Diego leerden elkaar kennen tijdens hun muziekstudie aan de Hochschule für Musik in Detmold. Sinds het begin van hun studie werken ze intensief samen en geven concerten in Duitsland, Oostenrijk en Italië.

Johanneke Haverkate was prijswinnares bij het Prinses Christina Concours in 2002, 2003 en 2005 en in 2015 bij het Auryn Wettbewerb in Duitsland. Ze soleerde met verschillende orkesten in binnen- en buitenland zoals bij het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Orkest van het Oosten, het Doelen Ensemble en het Philharmonic Orchestra of Europe.

Juan Diego Galindez Gutiérrez is geboren in Colombia. Als solist heeft Juan reeds in meerdere concertzalen en met verschillende orkesten in zijn geboorteland opgetreden. Daarnaast geeft hij als kamermusicus en pianobegeleider regelmatig concerten op Internationale Festivals in zowel Colombia als in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Polen.

In Bathmen zal het Pathos duo werken spelen van W.A. Mozart, Korngold, Brahms, Bartok en de Falla.

Concert 30 april 2017, Dorpskerk Bathmen, aanvang 19.30 uur.
Toegang: 15 euro, donateurs: 10 euro. Jongeren tot 18 jaar gratis toegang

Reageer als eerste
Meer berichten