Logo deventerpost.nl


Foto: PR

Theatergezelschap De Ploeg terug met nieuwe voorstelling: Pilp Fuction

  Cultuur

DEVENTER - De Ploeg is terug! Het welbekende gezelschap van cabaretiers en acteurs dat bekend is van legendarische Hollywood films gaat de theaters in met een gloednieuw verhaal: Pilp Fuction! De voorstelling is vrijdag 28 april te zien in de Deventer Schouwburg. Vrijkaarten winnen? Doe dan mee aan onze facebookactie

De Ploeg, negentien jaar geleden bedacht door Joost Nuissl, is bekend van voorstellingen als Vinger in de Pap, en nu Revue, Festen, The Godfather en Ben Hur. Hét theatergezelschap bestaande uit serieuze acteurs en cabaretiers die zelf hun voorstellingen schrijven, spelen en produceren. Pilp Fuction is een voorstelling die je het liefst ziet met een grote bak popcorn op schoot en je geliefde dicht tegen je aan. Het belooft een theateravond vol spektakel, humor, liefde en drama zoals je normaal alleen in films ziet.

Negentien jaar geleden werd in een gezellige nazit met Joost Nuissl, de toenmalige directeur van de Kleine Komedie in Amsterdam, De Ploeg bedacht. Met onder andere Viggo Waas, Peter Heerschop, Genio de Groot, Titus Tiel Groenestege en Han Römer maakte De Ploeg hun eerste voorstelling Vinger in de Pap. Niemand had het ooit durven dromen, het werd een doorslaand succes waardoor een tweede show niet uit kon blijven. In de jaren die volgden bewerkte het gezelschap bekende Hollywoodfilms als Festen, The Godfather en Ben Hur tot unieke toneelversies.

Al vele bekende namen hebben meegespeeld in deze versies, dit keer zijn de heren samen met Loes Luca, Ria Marks en Ilke Paddenburg te zien in het nieuwe stuk Pilp Fuction. Regisseur Jakop Ahlbom ontwikkelt ook in dit stuk een eigen stijl waarin theater, mime, dans en illusionisme centraal staat.

De Ploeg - Pilp Fuction is op vrijdag 28 april te zien in Deventer Schouwburg. Tickets zijn te koop via www.deventerschouwburg.nl

Reageer als eerste
Meer berichten