Logo deventerpost.nl


Laat je tranen de vrije loop bij Boudewijn Betzema

  Cultuur

DEVENTER - Stichting Troosthuisje houdt in Deventer tijdens de maand juni elke dinsdag en donderdag Troostwandelingen tussen 10 en 12 uur én tussen 13 en 15 uur met Troostdichter Boudewijn Betzema. Je kunt jouw verdriet of je zorg met hem en samen delen tijdens een wandeling van maximaal twee uur langs de uiterwaarden. 

De Troostwandelingen zijn een initiatief van Boudewijn Betzema, oud-provinciedichter van Overijssel en bekend van zijn Troosthuisjes project. Hij ontdekte in Zwolle, Zutphen en Deventer hoe belangrijk het is dat er iemand is die echt luistert naar een medemens. Zonder belangen, zonder afspraak of verwijzingen, gewoon luisteren. Omdat een nieuw Troosthuisje in Deventer nog even op zich laat wachten en Betzema als Troostdichter verder wil, legt hij zijn oor te luister tijdens zijn Troostwandelingen.

Het is eenbijzonder project waarin naast het luisterend oor een verbinding wordt gelegd met kunst. Middels dichtkunst is er sociaal contact met medemensen waardoor de mogelijkheid aanwezig is - zo gelooft Betzema - te voorkomen dat er minder 'verwarde' mensen op straat lopen. Betzema: ,,Wanneer mensen werkelijk gehoord worden, krijgen zij het gevoel 'ik ben iemand', en gaan ze anders naar zichzelf en de wereld om hen heen kijken."

Startpunt op dinsdag en donderdag stipt om 10 én om 13 uur vanaf de nieuwe aanlegsteiger van de veerpont aan de Worp. Wil je met hem meelopen? Zorg dan dat je er op tijd bent. De kosten? Betzema vraagt geen vergoeding, maar een vrije gift mag altijd. En als je dat wenst, heeft hij ook een gedicht voor je. Meer weten? Vraag aan boudewijn@betzema.nl

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten