Logo deventerpost.nl


Bezoek After Party leidt tot boek

  Cultuur

DEVENTER - Herman Poos, sinds dit jaar woonachtig in Deventer, speelde eerder dit jaar ongewild een hoofdrol in de try-out voorstelling After Party van stand up comedian Daniël Arends in Theater Bouwkunde. Op de vraag of hij over veertig jaar nog zou leven, antwoordde Poos vol levenslust met ja. Toen de zaal hoorde dat hij dan 96 jaar zou zijn, kreeg hij een bulderend lachsalvo cadeau. Dat moment was voor hem aanleiding 96 (levens)verhalen op te schrijven naar aanleiding van de voorstelling. Dat boek wordt gepresenteerd op 9-6 in het theater. Die vrijdagavond (9 juni) viert Poos zijn 96e verjaardag alvast. Hij is van plan daarna elk jaar een jaar jonger te worden.

Met een knipoog viert hij die avond de ouderdom. Hij doet dat met een mengeling van ouderen en jongeren in de vorm van een talkshow. Normaal telt het huiskamer-theater 100 stoelen, maar deze avond staan er 96 stoelen, die allen al gereserveerd zijn. Onder wie ook door enkele bekende oud-voetballers met wie Herman Poos als voetbalpromotor/journalist in het verleden heeft samengewerkt.

Kaarten zijn niet meer beschikbaar maar met het sturen van een mailtje kan nog een plaats op de reservebank worden verworven: herman@innovatiepromotor.nl

Reageer als eerste
Meer berichten