Logo deventerpost.nl


Op de Brink start de spectaculaire paradevoorstelling 'Firebirds' van Theater Titanick (Duitsland).
Op de Brink start de spectaculaire paradevoorstelling 'Firebirds' van Theater Titanick (Duitsland). (Foto: foto PR Paul Baila)

Parades door de stad tijdens Deventer Op Stelten

  Cultuur

DEVENTER - 'Deventer Op Stelten' pakt dit jaar groots uit door onder meer twee grote parades gelijktijdig te programmeren op vrijdag- en zaterdagavond.

Op de Brink start de spectaculaire paradevoorstelling 'Firebirds' van Theater Titanick (Duitsland). Met een vliegwedstrijd als uitgangspunt banen vijf roekeloze waaghalspiloten zich via de Welle een weg door de stad met hun fascinerende en vreemdsoortige vliegmachines. De parade wordt begeleid door opzwepende live-muziek van de Franse fanfare Le Snob, special effects en 15 amateurspelers uit Deventer. Welke vliegmachine lukt het als eerste hoog het luchtruim in te vliegen tijdens de grootse finale op het Grote Kerkhof? 

Tegelijkertijd begint op de Houtmarkt 'Figures Libres' van KompleX Kapharnaüm (Frankrijk). Deze grootschalige parade met gigantische projecties op gebouwen, live-muziek en theater gaat via de Verzetslaan, Leeuwenbrug en Keizerstraat naar de Brink. De 28 spelers transformeren de stad tot een moderne, urban speelplaats. 'Figures Libres' gaat over het complexe begrip identiteit: Wie zijn wij, wie ben jij, wie ben ik? Op gevels en muren verschijnen gezichten, allemaal verschillend, elk getuige van een unieke geschiedenis. Wat brengt ons samen? Wat onderscheidt ons?  

Tijdens het internationaal buitentheaterfestival 'Deventer Op Stelten' is de stad één groot theater met in totaal ruim 150 nationale en internationale topvoorstellingen in de historische binnenstad van Deventer en locaties in en rondom het centrum. Van vrijdagavond 7 t/m zondagmiddag 9 juli zijn op monumentale pleinen, in parken en straten, kerken en kleinere locaties theatervoorstellingen te zien uit Frankrijk, Duitsland, Spanje, Engeland, België en Nederland. Andere hoogtepunten dit jaar zijn onder meer Cia Maduixa, Nofit State Circus en Motionhouse en Les Rois Vagabonds. 

De toegang tot het festival is gratis, met uitzondering van enkele voorstellingen, o.a. in de schouwburg. Voor meer informatie: www.deventeropstelten.nl


 

15 reacties
Meer berichten