Logo deventerpost.nl


De voorstelling wordt geregisseerd door Jolmer Versteeg, van Theatergroep De Jonge Honden, hét locatietheatergezelschap van Overijssel.
De voorstelling wordt geregisseerd door Jolmer Versteeg, van Theatergroep De Jonge Honden, hét locatietheatergezelschap van Overijssel. (Foto: Jan Amse)

Start kaartverkoop Operatie IJssellinie

  Cultuur

DEVENTER - Deze week start de kaartverkoop voor theaterproductie Operatie IJssellinie. Een openluchtspektakel gebaseerd op een goed bewaard geheim uit de jaren 60, de IJssellinie, een militaire verdedigingslinie die het westen van Nederland moest beschermen tegen de opmars van de Russen, door het oosten onder water te zetten.

De voorstelling wordt geregisseerd door Jolmer Versteeg, van Theatergroep De Jonge Honden, hét locatietheatergezelschap van Overijssel.  In de hoofdrollen onder meer Klemens Patijn en Janice Slot.

Operatie IJssellinie gaat op 7 september in première op landgoed De Haere in Olst  en onthult het grote geheim van destijds op het 'verboden terrein'. Een grote voorstelling in de openlucht die wordt gespeeld op de historische locatie waar uiteindelijk niets heeft plaatsgevonden. Daar waar de overblijfselen van de verdedigingslinie nog altijd liggen verscholen in een prachtig Overijssels landschap.

Operatie IJssellinie vertelt het verhaal van de burgemeester van Olst-Wijhe. Die op een dag een rode envelop opent, die gesloten had moeten blijven. Een envelop met een gruwelijke opdracht. Theo's zorgen groeien aan tot een tsunami, meedogenloos en vernietigend. Ontwaken uit de nachtmerrie lijkt onmogelijk en het water neemt alles met zich mee. Behalve degene zich niet laat leiden door angst. Die tegen de stroom in durft te zwemmen en het lef heeft om te leven.

OPERATIE IJSSELLINIE
7 september t/m 22 september 2017
aanvang 20:00 uur
Landgoed De Haere | Haereweg 1 | Olst | Overijssel 
Kaarten: 17,50 euro
Reserveren: www.operatieijssellinie.nl 

 

Reageer als eerste
Meer berichten