Logo deventerpost.nl


Big Bounce Band
Big Bounce Band

Jazz-zondagmiddag in Muziekkoepel Worp

  Cultuur

DEVENTER - Jazzmuziek die de bomen laat swingen. Dat gebeurt op zondagmiddag 28 mei in de Muziekkoepel Nering Bögel Worpplantsoen. Met Blue Voice uit Zwolle en Big Bounce Band uit Arnhem zijn er speciaal voor het lustrumjaar twee toppers naar Deventer gehaald om de ware liefhebbers te vermaken.

De jazzgroep Blue Voice is in de loop der jaren een begrip geworden op (jazz)podia in zowel binnen- als buitenland. In tegenstelling tot wat de naam suggereert is Blue Voice een puur instrumentale band. Het repertoire bestaat uit een verrassende mix van swing, funkjazz, Latin en bebop met eigen composities en covers waarin improvisaties centraal staan. Sinds de komst van Miquel Padros (dwarsfluit) en Noah Ralph (slagwerk) heeft Blue Voice een andere sound gekregen - het expressieve spel en performance van Miquel op diverse (dwars)fluiten, met of zonder effecten, geeft de muziek een verrassende dynamiek. Ook Noah levert een nieuwe frisse bijdrage aan de ritmesectie. Bezetting (op foto vlnr): Noah Ralph - slagwerk; André Smit (leider) - keyboard; Miquel Padros - dwarsfluit; Peter Uil - basgitaar
De Big Bounce Band is opgericht in 1982 door Bigband-leider Hall Schiff. In die tijd was de "standplaats" Doetinchem. Het is een enthousiast gezelschap gedreven muzikanten. De spil van de band is zangeres Nicole Reijmer. Zij zorgt ervoor dat tijdens de zangnummers de temperatuur explosief stijgt. De ritmesectie is onze solide basis: drums, piano, bas en gitaar. De blazers doen de rest: 5 saxen, 5 trompetten en 4 trombones. Onder de muzikanten bevinden zich enkele zeer getalenteerde solisten, die regelmatig even goed van zich laten horen. Het repertoire is verrassend en flexibel, zoals de fans dat noemen. Van bigband-swing, jazz, Latin, funk , blues tot pop.
De wekelijkse gratis zondagmiddag concerten zijn van 14.30 tot 16.30 uur. Versnaperingen zijn verkrijgbaar in de nostalgische kiosk en in het park is een toiletgelegenheid. Meer info: www.muziekkoepelneringbogel.nl .

Reageer als eerste
Meer berichten