Logo deventerpost.nl


Hanze Projectkoor zoekt zangers voor Krönungs- en Nelson Messe Feestelijke koormuziek met Johannette Zomer

  Cultuur

DEVENTER - Komend najaar organiseert het Hanze Projectkoor speciaal voor enthousiaste zangers uit Deventer, Zutphen en omstreken haar vierde koorproject: Krönungs- en Nelson Messe.

Op het programma staat feestelijke kerkmuziek: de Krönungsmesse van Mozart en Haydn’s beroemde Nelson mis, genaamd Missa in angustiis (‘mis voor bange tijden’ vanwege de roerige politieke situatie op dat moment). Beide missen zijn geschreven voor grote kerken en worden daarin ook uitgevoerd: in de Deventer Bergkerk en de Zutphense Walburgiskerk.

De prachtige sopraansolo’s worden vertolkt door de Zutphense stersopraan Johannette Zomer, die vergezeld wordt van een keur aan overige solisten. Barokorkest Graafschapconsort neemt de instrumentale partijen voor haar rekening. Het geheel staat onder leiding van Joost Hekel, dirigent van onder andere Dékoor uit Deventer en Capella Zutphen, historisch klarinettist en artistiek leider van Kasteelconcerten in Gelderland en Overijssel.

De concerten vinden plaats op zaterdag 14 oktober om 20.15u in de Zutphense Walburgiskerk en op zondag 15 oktober om 11.30u in de Bergkerk in Deventer. Er staan 6 repetities gepland, afwisselend op vrijdag- en zaterdagmiddagen vanaf 8 september.

Meer informatie kunt u vinden op www.hanzeprojecten.nl Er zijn nog enkele plaatsen voor zangers beschikbaar. Aanmelden? S.v.p. mailen naar contact@hanzeprojecten.nl (graag met vermelding van stemsoort en koorervaring) of bellen naar Annemiek Hettinga 06-19363181.

Reageer als eerste
Meer berichten