Logo deventerpost.nl


Junior Gidsen gezocht voor Open Monumentendag

  Cultuur

DEVENTER - Het tweede weekend van september is het weer Open Monumentendag. Voor kinderen en jongeren is het na het succes van vorig jaar weer mogelijk om zich aan te melden als Junior Gids. Zij mogen op zaterdag 9 september zelf bezoekers rondleiden rondom de Lebuinuskerk of op het Lamme van Dieseplein bij het Geert Groote Huis. Deelnemers krijgen een training waardoor zij helemaal voorbereid op pad gaan. 

De organisatie van Open Monumentendag ligt in handen van Deventer Verhaal. De activiteit Junior Gidsen vindt plaats in samenwerking met Bureau Kunstcircuit, Geert Groote Huis en de Lebuinuskerk. Kinderen en jongeren van 10 tot 15 jaar kunnen zich aanmelden. Zij krijgen een training die bestaat uit drie bijeenkomsten. Hierin leren zij van alles over de bijzondere historische kerk en het Geert Groote Huis / Lamme van Dieseplein. Natuurlijk leren zij ook hoe je een goede rondleiding geeft. Zaterdag 9 september mogen zij zelf bezoekers rondleiden bij één van de twee locaties. Bij de indeling van locaties wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de voorkeur van de Junior Gidsen. Educatiemedewerkers verzorgen de training en begeleiden de deelnemers op de dag zelf. 

Praktische informatie 
•    De rondleidingen vinden plaats op zaterdag 9 september. Via een flexibel rooster worden de Junior Gidsen ingedeeld tussen 13.00 en 16.00 uur.
•    De informatiebijeenkomsten vinden voor de Lebuinuskerk plaats op 11 en 12 juli. Voor het Geert Groote Huis / Lamme van Dieseplein op 12 en 13 juli. Tijd: 16.00 – 16.45 uur.
•    Op 5, 6 en 7 september vinden de trainingsbijeenkomsten plaats. Aanwezigheid bij minimaal twee trainingsbijeenkomsten is verplicht. Tijd: 16.00 – 16.45 uur.

Meer informatie en aanmelden 
Wil je Junior Gids worden? Leuk! Meld je bij voorkeur vóór 30 juni aan via: robin.prijs@leeuwenkuil.nl. Ook als je nog vragen hebt of meer informatie wil, kan je contact opnemen met Robin Prijs, via het bovenstaande e-mailadres of via 0570-66 50 85.
 

Reageer als eerste
Meer berichten