Logo deventerpost.nl


Internationale kunstroute langs de IJssel

  Cultuur

DEVENTER - Ontdek van 23 juni tot 24 september de IJsselvallei tijdens de IJsselbiënnale: een beeldenroute met maar liefst 27 kunstwerken van internationale kunstenaars. De route meandert langs de mooiste rivier van het land.

De kunstwerken staan op bijzondere locaties in het landschap en in de historische Hanzesteden. In deze eerste editie van de IJsselbiënnale tonen kunstenaars hun visie op de invloed van de klimaatverandering op ons rivierenlandschap: van poëtische droombeelden en utopische toekomstvisies tot nietsontziende doemscenario's. Samen met een rijk gevarieerd activiteitenprogramma wordt het een zomer vol cultuur! 

Hoe werkt het? Op de fiets of wandelend ervaart men de kunstwerken en de IJsselvallei het best! Kies een van de vele routes van de IJsselbiënnale, variërend van een fiets- of wandelroute van enkele uren tot een meerdaagse tocht. De routes sluiten aan op reeds bestaande wandel- en fietsroutes, zoals het Hanzestedenpad. 

Alle praktische informatie staat op www.ijsselbiennale.nl. Passe-partouts en een routekaart zijn te koop via de website of bij de start- en informatiepunten op de route. Bij aanschaf van een passe-partout of dagkaart ontvangt men een routebeschrijving of reisgids met meer informatie. 

Noteer alvast in de agenda: op de avonden van 28, 29 en 30 juli wordt er een bijzonder Wandelend Diner geserveerd in de Uiterwaarden bij Den Nul. De Tafel van Kostelijk neemt haar gasten mee op een wandeling door De Duursche Waarden met muziek, zang, dans, beeldende- en culinaire kunst. Beet! is een unieke belevingstocht. Zie https://ijsselbiennale.nl/nl/agenda/activiteiten/beet/ en op www.detafelvankostelijk.nl

Reageer als eerste
Meer berichten