Logo deventerpost.nl


Etty en de engel - tentoonstelling Mark Visione

  Cultuur

DEVENTER - Mark Visione is geboren in Australië en studeerde daar fine arts. Hij woont en werkt al een groot deel van zijn leven in Nederland. Zijn grootmoeder is omgekomen bij een bombardement op Napels en zijn vader kwam als Italiaanse krijgsgevangene in Australië terecht.

Mark Visione wil oorlog in een ander perspectief plaatsen. Hij was erin geïnteresseerd hoe het is om te leven onder oorlogsgeweld en de dreiging van persoonlijke vernietiging. Een bijzondere getuigenis daarvan vond hij in de dagboeken van Etty Hillesum. Visione legt verband met het Oudtestamentische verhaal van Jacob en de engel, een gevecht met God. Geïnspireerd door dit thema kwam hij er al werkend achter hoe voor de kunstenaar het meest intieme universeel kan zijn en andersom.

Tegelijkertijd heeft hij geprobeerd Etty’s onderzoekende natuur, haar optimistisch kosmopolitisme, haar afwijzing van haat en het altruïstische karakter van haar daden naar voren te brengen. Dat resulteerde in een serie 'collagraphs', een bijzondere drukvorm. Zij suggereren een wereld van oprechte en kortstondige emoties van menselijke zwakheid en verlangen.

De tentoonstelling 'Etty en de engel, respons op Etty Hillesum' is t/m 15 oktober te zien. Tot 1 september dinsdag t/m zondag 13-16 uur, daarna op woensdag, zaterdag en zondag. Toegang € 3

Etty Hillesum Centrum, Roggestraat 3, Deventer

http://www.markvisione.nl

Reageer als eerste
Meer berichten