Logo deventerpost.nl


Theater en muziek op Matanze Molenfestival

  Cultuur

TERWOLDE - Iedereen die wel eens naar het Oerol festival op Terschelling is geweest, moet 16 september absoluut naar landgoed De Matanze in Terwolde komen. Vanaf 13.30 uur zal het landgoed bruisen van allerlei theatervoorstellingen en muziek. In de schitterende tuinen zijn over het gehele landgoed diverse voorstellingen gepland. Onder andere de stukken 'she's leaving home', 'juwelen oma', 'de overledene', 'de verhalenverteller', 'madonna's man en 'de parasolo's' worden gedurende de middag en avond in een unieke setting uitgevoerd. Vanuit Terwolde zullen Marit Dans en Circus Knal optreden. De diverse voorstellingen zijn met name ook voor kinderen erg geschikt. Marion van Werven zal aanwezig zijn om kinderen te schminken.

Uiteraard is er ook aan de inwendige mens gedacht. Door Brasserie KriebelZ (het leukste restaurant van de gemeente Voorst) zullen de hele dag allerlei lekkernijen worden geserveerd. Deze lekkernijen zijn bereid met ingrediënten vanuit de regio, zoals geitenkaas van de geitenkaasboerderij De Wolf uit Terwolde, hertenvlees van de Hertenboerderij de Weerd uit Nijbroek en gerookte zalm van Het Smallert uit Emst.

Tegen de avond kan er gebruik worden genoten van diverse barbecue gerechten uit de keuken van Brasserie KriebelZ. Reserveren is niet nodig.

Om het geheel compleet te maken kan de hele dag worden genoten van de Crêpes, Galettes en Brusselse Wafels van Vive la Crêpe. Vive la Crêpe bakt flinterdunne zoete en hartige crêpes, volgens een uniek Bretons receptuur vanuit een typisch Bretonse crêpe-van en mobiele crêpekraam. Ook kunt u voor een lekker ijsje terecht bij de ijscokar van IJsboerderij de Horst Epe. IJsboerderij de Horst produceert sinds 1998 overheerlijk boerenijs, gemaakt van verse gepasteuriseerde koemelk van roodbonte koeien.

De toegang tot het festival bedraagt: € 7,50 per persoon. De toegang voor kinderen tot 12 jaar is gratis. Alle opbrengsten van het festival worden gebruikt voor de herbouw en het onderhoud van de Terwoldse Molen "De Ooievaar". Toegangskaarten zijn vanaf heden verkrijgbaar bij Brasserie KriebelZ. Op de dag van het festival kunt u ook bij de ingang van het landgoed De Matanze een toegangskaart verkrijgen.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox