Logo deventerpost.nl


Spaanse sferen in de School van Frieswijk

  Cultuur

Schalkhaar - De internationaal bekende top-gitarist Max Herzog, begeleid door de Engelse gitarist David Buckingham, brengt ons met zijn virtuoze flamenco spel in Spaanse sferen.

Max Herzog begon zijn opleiding in Hamburg; daarna studeerde hij jazzgitaar aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem (Artez) en aan het Rotterdams Conservatorium bij de legendarische flamencogitarist Paco Peña. Bij veel andere flamenco-grootheden volgde hij daarna studies en masterclasses.


Veel attentie en lof ontvangen zijn transcripties voor gitaar van internationaal bekende artiesten als Vicente Amigo, Jeronimo Maya, Niño de Pura en José Antonio Rodríguez. Herzog is een veelzijdig musicus die traditie en moderne invloeden in zijn werk weet te verenigen. Hij heeft opgetreden in Nederland en ver daarbuiten.

Geenszins gebonden aan de grenzen van de traditionele flamenco speelt Herzog emotionele composities. Zijn spel is virtuoos en expressief. Hij zoekt de dialoog met andere genres: jazz, avant garde en klassieke muziek.

In de School van Frieswijk brengt hij, met David Buckingham op tweede gitaar, een programma met originele composities voor gitaar. "Ik kijk uit naar mijn eerste optreden op een Nederlands podium sinds vier jaar." Het optreden op zondag 22 oktober begint om 12 uur. Kaarten kosten € 15 en zijn te reserveren via 0570-530115 of info@schoolvanfrieswijk.nl. De School van Frieswijk is gelegen aan de Avergoorsedijk 2 in Schalkhaar.

Meer berichten


Shopbox