Logo deventerpost.nl


Foto: Pieter Leeflang

Kleine Pasar Malam trekt bijzonder veel publiek

  Cultuur

Deventer - De Pasar Kecil (een kleinschalige Pasar Malam) die zaterdag plaatshad in Humanitas Woon- Zorgcentrum in Keizerslanden in het kader van het evenement Focus op Indonesië overtrof alle verwachtingen: zo’n 1.200 bezoekers kwamen op het evenement af. Bewoners uit het Woon- Zorgcentrum mengden zich met met velen van buiten.

Bezoekers kwamen uit Deventer maar ook uit omliggende plaatsen, waren van Molukse-, Indo-, Nederlandse- maar ook van Turkse komaf. De pasar was ook voor oud-Deventenaren uit de Indo-gemeenschap reden om hun oude woonplaats weer te bezoeken.

In een bijzonder ontspannen sfeer kon op diverse plekken in het Humanitas- gebouw worden genoten van de Indische keuken, optredens en demonstraties van tifa–trommel groepen uit Deventer en Twello, modeshows en een theateroptreden van Vrouwen voor Elkaar, een markt met Indonesië gerelateerde producten, kleinschalige reisorganisaties en een boekenaanbod. Workshops kalligrafie en taal, verzorgd door Indonesische studenten van Saxion, en tai-chi completeerden het programma.

De bezoekers vonden het gebouw van Humanitas bijzonder geschikt voor dit evenement. Ook werd de niet-commerciële opzet van de gratis toegankelijke activiteit geprezen. Alom viel de wens te beluisteren de activiteit te herhalen.

Voor de organisatie tekende een breed samengestelde werkgroep met personen uit wijk- en stedelijke organisaties onder voorzitterschap van Artius, het Cultuurpodium Keizerslanden. Deze zet de komende week haar activiteiten in Focus op Indonesië voort met een lezing over de banden tussen Indonesië en Deventer (14 november), een liedjesprogramma ‘Klappermelk met suiker’ (15 november) en deelname aan de Deventer Dansdagen (18 november).

Het complete programma van Focus op Indonesië, dat doorloopt tot en met 17 december, is te vinden op de website www.deventerwereldstad.nl en updates op de Facebook-pagina Focus op Indonesië.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox