Deventer Bluesnight met ervaren rotten en aanstormend talent

  Cultuur

Deventer - Vrijdag 24 november staat de Deventer binnenstad voor de 14e keer in het teken van de Deventer Bluesnight. Tien horecagelegenheden maken ruimte voor 10 fantastische blues acts waaronder Nederlands aanstormend talent, ervaren rotten en een gerenommeerde buitenlandse naam.

Al sinds de eerste editie is de Deventer Bluesnight elk jaar enorm succes. Muziek die tot ieder verbeelding spreekt, in vele gedaanten opduikt en altijd vol passie gebracht wordt. Op het Grote Kerkhof spelen drie fantastische solo artiesten verdeeld over drie horecagelegenheden. Winnaar van de Dutch Blues Challenge 2015, Big Bo speelt in Café Vrienden van Vroeger en Duketown Slim in het volledig vernieuwde Eetcafé 7de Hemel. De uit Engeland afkomstige Sean Webster speelt een prachtige akoestische show in Café in den Borrelaer.

De Drenthse band Blazing Hank & the Blues Bullits maken een feestje in Bar de Alm aan de Kleine Overstraat en de Highway Rhythm & Bluesgang in De Heeren op de Brink. De smerige recht voor zijn raap rock 'n roll komt van Down at the Doctors in rockcafé Midtown en ook bij de Buren van Schimmelpenninck gaat het er stevig aan toe met Sidewalk Sally. Om 21.00 uur wordt er al gestart bij café Persee en De Waagschaal op de Brink met de bands Monkey Joe en het vertrouwde Backstreet Crawl. De jongste telg van deze bluesfamilie staat in Grandcafé Hans & Grietje.
De tweevoudig Ribs & Blues artiest en de winnaar van de Young Texel Blues Challenge Tom Veltien uit Raalte geeft vrijdagavond een vlammend en energiek concert.

Tien redenen om aanstaande vrijdagavond naar Deventer te komen. Kijk op www.deventerbluesnight.nl voor het hele programma maar ook voor alle mogelijkheden tot overnachten, eten en drinken. Ook het schema van openbaar vervoer van en naar Deventer is makkelijk te vinden op deze website.

Meer berichten