Foto: Frits Mandersloot

Lions Club Deventer Zuid haalt 5000 euroop voor Wonderkids

  Cultuur

Deventer - Het publiek was laaiend enthousiast zondag 26 november in de Deventer Synagoge over het optreden van het Britten Jeugd Strijkorkest. Het enthousiaste optreden van de talentvolle jonge muzikanten tussen de 12 en 22 jaar wekte grote bewondering en ook ontroering op.

Door Evert van de Weg

Nu al voor de derde keer haalde de Lions Club Deventer Zuid dit jeugdorkest, waarvan de leden uit Oost Nederland komen, naar Deventer voor een heel gevarieerd concert met dit keer werken van Chopin en Rachmaninov tot Irving Berlin. De solo-optredens van het 15-jarige pianotalent Nikola Meeuwsen en de ook al net zo jonge violiste/zangeres Julia Snijder waren de absolute hoogtepunten. De middag werd afgerond met de overhandiging van de opbrengst van het concert ad € 5000 aan Simone Cieraad, coördinator van de Deventer Stichting Wonderkids. Deze stichting geeft ondersteuning aan jongeren in Deventer die zich door moeilijke sociale of financiële omstandigheden niet kunnen ontwikkelen. Simone Cieraad vertelde iets over het belangrijke werk dat de stichting doet voor vele jongelui in de loop der jaren en hoe welkom deze financiële steun in de rug is voor haar organisatie.

Zij noemde het optreden van de jonge musici voor de Stichting Wonderkids daarbij ,,een optreden van Wonderkids voor Wonderkids’’. Al met al een heel nuttige activiteit voor een regenachtige zondagmiddag….

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden