Logo deventerpost.nl


Kauffelds professionele loopbaan begon in 1957.(foto pr)
Kauffelds professionele loopbaan begon in 1957.(foto pr) (Foto: Gerreke van den Bosch)

Greetje Kauffeld viert carrière

  Cultuur

Deventer - Jazz-zangeres Greetje Kauffeld viert in 2017 dat ze na zestig jaar nog steeds met veel muzikaal plezier en succes op het podium staat. Met een nieuwe cd en een concerttour laat ze horen sinds haar debuut op 1 februari 1957 niets van haar elan verloren te hebben. De Edison-jury noemt haar niet voor niets 'Een parel voor de Nederlandse Jazz', als haar eind 2014 de Edison Oeuvre Award wordt toegekend. Op dinsdag 12 december treedt zij, met band, op in Theater Bouwkunde: A Song for You.

Kauffelds professionele loopbaan begint als ze in 1957 de vaste zangeres wordt van het legendarische radio-orkest The Skymasters. Enige jaren later vertegenwoordigt ze Nederland bij het Eurovisie Songfestival met het lied Wat Een Dag, waarna haar carrière een internationale wending neemt.

Vanaf eind jaren '80 gaat Greetje werken met een ongewone, maar bijzonder succesvolle combinatie van gitaar, saxofoon en zang, waarvan onder andere de albums The Song Is You en On My Way To You getuigen. Bij haar veertigjarig podiumjubileum werd ze geridderd in de Orde van de Nederlandse Leeuw en ontvangt ze op het North Sea Jazz Festival de Bird Award. Eind 2014 wordt haar de Edison Oeuvre Award toegekend.
Greetje Kauffeld – zang, DIG d'DIZ: Jan Menu – baritonsaxofoon, Maarten van der Grinten – gitaar en Jan Voogd – contrabas. Aanvang 20.30 uur. Zaal open: 20:00. Kaarten: € 17,50 via www.theaterbouwkunde.nl.

Theater Bouwkunde
Dinsdag 12 december
Aanvang 20:30 uur
Entree € 17,50

www.theaterbouwkunde.nl/programma

Meer berichten

Shopbox