De Hanzestad Band
De Hanzestad Band (Foto: Wim Porte)

Music Experience in Cultuurhuus Braakhekke

  Cultuur

Bathmen - Op zondag 14 januari verzorgt de Hanzestadband weer een vernieuwend concert onder de naam Music Experience. Dit jaar is gekozen voor een unieke samenwerking met de regionaal bekende vocal groep Switched. Uiteraard zal ook de Deventer jeugdbigband - bestaande uit jonge leerlingen van diverse muziekscholen in Deventer - een aantal nummers spelen.

De Hanzestadband is een 21 koppige bigband met een uitgebreid repertoire in swing-, jazz-, latin- en bigbandnummers. De band kent blazerssectie bestaande uit saxofonisten, trombonisten en trompettisten. De ritmesectie bestaat uit een pianist, bassist, drummer en gitarist. De zangeres en zanger zorgen met hun unieke stemgeluid voor de vocale invulling van de zangnummers.

Switched is een enthousiaste groep van 11 zangeressen uit Deventer en omgeving. Switched zingt drie -of meerstemmige stukken in de categorie lichte (pop) muziek en musical. De meeste nummers worden begeleid door een pianist, een aantal nummers wordt a capella gezongen. De groep zingt onder andere: Sing, Sing, Sing, That Man, Shoop Shoop Song, Brave, Empire State en een 60's Medley.

Zowel Switched, de jeugbigband en de Hanzestadband verzorgen ieder afzonderlijk een deel van het middagprogramma. Een belangrijk aspect van deze unieke samenwerking is de gezamenlijke inkleuring van de nummers: Don’t Know Why, Sway en Get Ready door de Hanzestadband en Switched. Het belooft een ware Music Experience te worden.

Kaarten à €7,50 zijn te bestellen via de webshop van Cultuurhuus Braakhekke of verkrijgbaar aan de kassa.

Zondag 14 januari 2018

Aanvang 14.30 uur

Meer berichten