Het repertoire van Elfferich & Moll bestaat uitsluitend uit composities van Jeroen Elfferich.
Het repertoire van Elfferich & Moll bestaat uitsluitend uit composities van Jeroen Elfferich.

Project Klassieke Muziek met Duo Elfferich en Moll

  Cultuur

Deventer - Ter ere van Deventer 1250 organiseert Klassieke Muziek Deventer drie wandelconcerten op drie zondagmiddagen in 2018, de eerste is op 11 februari en de laatste op 28 oktober. Per middag klinkt er tussen 13:00 en 17:00 uur ieder uur op vier verschillende locaties muziek uit twaalf eeuwen.

Van Gregoriaans tot Gershwin en van klassieke Perzische muziek tot experimentele muziek. En uiteraard staan ook de Deventer componisten Sweelinck en Reincken op het programma. Al wandelend verplaatst het publiek zich van locatie. Aanmelden is niet noodzakelijk, maar let op vol=vol. Toegang is gratis, een vrije gift is welkom. In de Deventer Schouwburg is het mogelijk een consumptie te kopen.

Programma 11 februari
13.00 uur: Bergkerk Sweelinck door Jan Klein Bussink (orgel)
14.00 uur: Het Penninckshuis Kamermuziek
15.00 uur: Broederenkerk Gregoriaans door Cantorum Carolus Magnus
16.00 uur: Deventer Schouwburg Minimal music door Elfferich& Moll

Het repertoire van Elfferich & Moll bestaat uitsluitend uit composities van Jeroen Elfferich. Daarmee zijn ze vooralsnog een uniek piano duo te noemen. Alle stukken hebben een sterk ritmisch karakter en kunnen het beste omschreven worden als eigentijdse minimal music. De door elkaar lopende oneven maatsoorten zorgen voor een bijzonder hypnotiserende sfeer. Elfferich's zoektocht naar nieuwe klanken en ritmes zorgt ervoor dat zijn muziek iedere keer weer verrast en intrigeert. Zijn achtergrond als slagwerker is vaak duidelijk te horen in de composities. Er zijn inmiddels vier cd's van Elfferich & Moll uitgekomen bij het New Yorkse Arabesque Records.

Adressen locaties
Bergkerk, Bergkerkplein 1, 7411 Deventer
Het Penninckshuis, Brink 89, 7411 BX Deventer
Broederenkerk, Broederenstraat 18, 7411 LB Deventer
Deventer Schouwburg, Leeuwenbrug 2, 7411 TJ Deventer

Organisatie
Deventer Schouwburg - De Perifeer - Jonge Meesters Wilp - Kunstcircuit Deventer - Stichting Zaterdagmiddagconcerten Deventer - Stichting Bergkerkconcerten - Stichting Kamermuziek Deventer - Stichting Lebuinusconcerten - Stichting Muziekkring Bathmen - Stichting Musora

Meer berichten