Creatieve schilderavond in café om de hoek


Creatieve schilderavond in café om de hoek

  Cultuur

Deventer – Wie denkt dat er buitengewoon talent nodig is om met een mooi eigen schilderij thuis te komen, heeft het mis. Na twee uurtjes schilderen garandeert ArtPub dat alle deelnemers met verbazing over hun eigen creaties naar huis gaan. ArtPub organiseert op meer dan 90 locaties door heel Nederland creatieve schilderavonden in cafés of restaurants om de hoek. Esther de Wilde, bekend van B.E.K. Gallery lanceert ArtPub nu in Deventer.

Sinds de oprichting in 2015 weet ArtPub twee werelden succesvol met elkaar te combineren: horeca en kunst. Door creatieve workshops binnen lokale cafés aan te bieden, wordt kunst voor iedereen bereikbaar. Onder leiding van lokale kunstenaars — en onder het genot van een hapje of een drankje — wordt stap-voor-stap een eigen meesterwerk gemaakt. Ervaring? Nergens voor nodig. “Je hoeft echt niet te kunnen schilderen om toch tot iets moois te komen. Enthousiasme en plezier zijn het belangrijkst. Je meldt je eenvoudig aan online en dan doen een pot verf, fijn gezelschap en een lekkere borrel de rest. Dat is waar ArtPub voor staat,’ aldus lokale kunstenares Esther.

ArtPub werkt momenteel al samen met meer dan 90 horecazaken, verspreid over heel het land. In Deventer is nu met Roasted een geschikte horeca partner gevonden. “Deventer was één van de steden waar ArtPub nog geen workshops gaf, dus nu hebben we heel Nederland veroverd!” vertelt Esther.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden