Dwarsfluitles voor iedereen

  Cultuur

Deventer - Altijd al een keer de dwarsfluit willen uitproberen of het spelen weer is willen oppakken? Dit is je kans. Sinds september 2017 geeft Charlotte Oord dwarsfluitlessen in het muziekhuis in Deventer.

Wie ben ik?
Ik ben Charlotte en ik ben in juni 2016 afgestudeerd aan het conservatorium in Enschede. Al op 6 jarige leeftijd ben ik begonnen met dwarsfluitlessen in Hoorn. Tijdens mijn studie ontdekte ik mijn voorliefde voor het lesgeven, aan jong en oud. Om te zien wat een leerling kan bereiken in een paar weken met de juiste technieken is mooi om te zien. Daarom ben ik na de studie mij voornamelijk op het lesgeven gaan richten. Ik geef nu op verschillende muziekscholen dwarsfluit- en ook blokfluitlessen. Ook ben ik dirigent van het jeugdorkest van St. Caecilia Geesteren. Naast het lesgeven speel ik veel samen met pianiste Arieke Hoekerd en val ik vaak in bij orkesten.

De dwarsfluit
De dwarsfluit is een zeer veelzijdig instrument. De dwarsfluit klinkt niet alleen solo heel mooi, maar ook met piano of andere instrumenten samen. Ook in grote orkesten hoor je de dwarsfluit vaak en tegenwoordig hoor je de dwarsfluit ook steeds meer bij jazz of pop bandjes. Veel verschillende stijlen dus!

In de lessen krijgt de leerling alle ruimte voor eigen inbreng en voorkeur voor stijlen. Een goede technische basis vind ik wel erg belangrijk, daarom zal dit ook veel in de les naar voren komen. Dit wordt wel gedaan aan de hand van muzikale en leuke stukken, zodat het zeker geen saaie les wordt! Samen spelen is ontzettend leuk, daarom gaan we in de lessen ook vaak samen spelen, bijvoorbeeld met piano of dwarsfluit!

Voor wie?
Jong, oud, beginner, gevorderd: iedereen is welkom om lessen te nemen!

Interesse? Met je nu aan voor een gratis proefles!

Waar: Muziekhuis Deventer, van Calcarstraat 4
Lesdag: Donderdag
Contact: Charlotteoord.nl / charlotteoord@gmail.com

Meer berichten