Het Chimaera Trio voor de tweede maal in Bathmen

  Cultuur

Bathmen - Voor de tweede maal komt het Chimaera Trio naar Bathmen. Eind 2015 was het Trio ook geprogrammeerd maar de dag van het concert werd het een duo omdat de cellist vast zat op de luchthaven van Geneve. Maar het geïmproviseerde duo-concert was zo inspirerend dat we het complete Trio graag terugzien. 

De jonge musici van het Chimaera Trio leerde elkaar kennen tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast het samen musiceren, timmeren ze ook individueel aan de weg. Het Trio bestaat uit Annemiek de Bruin - klarinet , Irene Kok - cello en Laurens de Man - piano.

Het thema van het programma is "Tutti frutti". Trio Chimaera zal in Bathmen voor de pauze het Trio voor klarinet, cello en piano in Es op. 38 van Ludwig van Beethoven  spelen. Beethoven bewerkte zijn grootse, sprankelende, frisse en fruitige Septet speciaal voor klarinet, cello en piano. Na de pauze worden werken van o.a. Brahms, Elgar en Fauré gespeeld. .

Concert: zondag 18 februari, aanvang: 15.00 uur,  Dorpskerk Bathmen.
Toegang: € 15,00, donateurs € 10,00 incl. consumptie. Jongeren tot 18 jaar gratis toegang. Meer informatie op www.muziekkringbathmen of www.chimaeratrio.nl 
 

Meer berichten