Foto: Pieter Leeflang

Expositie in beeld en poëzie over natuur als verwoestende kracht

  Cultuur

Deventer - In het kader van de boekenweek, met als thema natuur, houden fotograaf Pieter Leeflang en stadsdichter Wibo Kosters in Coffee Together een expositie over hoe natuur en mens elkaar bestrijden. Voor de gelegenheid schreef Kosters bij een serie dreamscapes, droomlandschappen in fotografie, van Leeflang een gedichtencyclus.

Leeflang maakte als tiener de verwoestende watersnoodramp van 1953 mee op Goeree-Overflakkee, en keerde na jaren terug om er te fotograferen. Het leverde evocatieve foto's op in zijn kenmerkende, haast non-figuratieve beeldstijl. Kosters liet zich door de beelden inspireren tot een cyclus over menselijke (hoog)moed tegenover de ontzagwekkende kracht van de natuur. Daarbij speelt de watersnoodramp, dit jaar 65 jaar geleden, natuurlijk een rol.

De expositie wordt op zondag 11 maart om 15.30 uur geopend door PVDA-raadslid Bep Spa en zal daarna de hele maand maart nog te bezichtigen zijn in Coffee Together (Lange Bisschopstraat 40, Deventer). Veronika Simonet (fluitist en voice-artist) zal met haar  improvisatietalent de gedichten en beelden muzikaal omlijsten.

Openingstijden Coffee Together:

Maandag: 11-18 uur
Dinsdag-zaterdag: 9.30 – 18.00
Eerste zondag v.d. maand  12.00 – 17.00

Meer berichten