Het eerste initiatief betreft de Kunstfietsroute ‘Kunst van Hier tot Ginder’, die in het weekend van 9 en 10 juni plaatsvindt.
Het eerste initiatief betreft de Kunstfietsroute ‘Kunst van Hier tot Ginder’, die in het weekend van 9 en 10 juni plaatsvindt. (Foto: Auke Pluim)

Stichting Wesselings- van Breemen: vijftig jaar hart voor lokale initiatieven

  Cultuur

Stichting Wesselings- van Breemen ondersteunt culturele en maatschappelijke initiatieven in de gehele gemeente Deventer. Dit jaar bestaat de stichting vijftig jaar. Het jubileum viert zij door drie lokale initiatieven een financiële bijdrage te geven. Het eerste initiatief betreft de Kunstfietsroute ‘Kunst van Hier tot Ginder’, die in het weekend van 9 en 10 juni plaatsvindt.

In 1968 werd de stichting opgericht door het echtpaar Wesselings- van Breemen. Zij lieten hun vermogen na ten behoeve van de gemeente Deventer, omdat zij ook na hun dood iets voor de stad - inclusief omliggende dorpen - wilden blijven betekenen. Sindsdien steunt de stichting diverse initiatieven, waaronder vieringen, muziek- en zanguitvoeringen, kunstprojecten en theatervoorstellingen.

Een bijdrage die het verschil maakt
‘Ons bestuur bestaat uit zes enthousiaste leden. Allemaal met een groot hart voor de hele gemeente Deventer. Drie keer per jaar komen we bij elkaar om te overleggen waar de bijdrage van de stichting naartoe gaat.’ vertelt bestuurslid Daphne Hendriks. ‘Een hele klus, want er zitten veel mooie initiatieven bij. Maar uiteindelijk komen we altijd tot een goede variatie aan projecten en evenementen waar we het verschil kunnen maken.’

Steun aan de Kunstfietsroute
De stichting viert dit jaar haar vijftigjarig jubileum. ‘Om dit te vieren, hebben we eenmalig een drietal projecten geselecteerd die we extra ondersteunen.’ zegt Jan Henk van der Kolk, bestuurslid.
‘Eén van deze projecten is de Kunstfietsroute. Door het wegvallen van subsidie van de Provincie, stond de 15e editie op losse schroeven. We hebben hier dus echt het verschil kunnen maken. Het bestuur was unaniem in haar keuze voor dit project, dat het Sallandse landschap in de schijnwerpers zet. Een mooie mix van cultuur, natuur en sportiviteit.’

Aanvragen en nalaten
Stichtingen en verenigingen uit de hele gemeente Deventer kunnen een aanvraag doen voor een bijdrage. De exacte richtlijnen en termijnen staan vermeld op de website. Iedereen kan de stichting – en daarmee de inwoners van de gemeente Deventer – iets nalaten. Je kunt de stichting benoemen als erfgenaam of een legaat opnemen in je testament. Meer informatie over de Stichting Wesselings van Breemen is te vinden op de website: www.swvb.nl. Het mailadres van de stichting is: info@swvb.nl

Meer berichten