Anna Martisorian,14 jaar is heel gelukkig met de extra vioollessen bij docente Katerina Taruchaladze. In maart trad zij nog op tijdens Deventer TalentXL in de Deventer Schouwburg. (foto Auke Pluim)
Anna Martisorian,14 jaar is heel gelukkig met de extra vioollessen bij docente Katerina Taruchaladze. In maart trad zij nog op tijdens Deventer TalentXL in de Deventer Schouwburg. (foto Auke Pluim) (Foto: Auke Pluim)

Elke dag oefenen voor het conservatorium

  Cultuur

Deventer - Het Talent Ontwikkelingsfonds Deventer TOF ondersteunt kinderen en jongeren uit gezinnen met minder financiële draagkracht. Anna Martisorian is een bijzonder talent. Zij heeft de ambitie om zich verder te ontwikkelen tot professioneel violiste en misschien tot wel soliste. Bij TOF draait het om kinderen en jongeren in Deventer die extra talentvol zijn op het gebied van kunst en cultuur. Dankzij de steun van dit fonds kan Anna nu al belangrijke stappen zetten.

Anna Martisorian,14 jaar is heel gelukkig met de extra vioollessen bij docente Katerina Taruchaladze. In maart trad zij nog op tijdens Deventer TalentXL in de Deventer Schouwburg. Een nieuw programma van Kunstcircuit Deventer, speciaal voor jonge talentvolle en gemotiveerde muzikanten en vocalisten (t/m 18 jaar). Ook door de leider van het gerenommeerde Twents Jeugd Symfonie Orkest, Rob van Neus is Anna al benaderd om mee te komen repeteren en ervaring op te doen.

Wat is Anna's grootste wens? ,,Ik wil graag naar het conservatorium en daarna solist worden. Ik oefen iedere dag 1,5 tot 2 uur." Met ondersteuning van TOF krijgt ze extra ensemble- en theorielessen. Katerina is blij met de inzet van deze leerling. ,,Anna speelt nog niet zo lang viool. Haar talent werd vier jaar geleden ontdekt. Ze mocht meedoen met de Topstroom (Leeuwenkuil). Ze is heel gedreven. Het is mijn taak om haar een goede basis voor de toekomst mee te geven! Dat doe ik graag." Via extra lessen en oefening voor optredens kan Katerina haar een gedegen opleiding geven om een zich goed voor te bereiden voor het conservatorium.

Het gezin komt uit Armenië; Anna is in Nederland geboren. Toen Anna vijf jaar was overleed haar vader. Haar moeder is alleenstaande ouder en kan de financiële ondersteuning van TOF voor de extra lessen goed gebruiken. Zij is toegewijd en bijzonder enthousiast over Anna's vorderingen maar blijft wel voorzichtig en zorgzaam. ,,De vraag van het Twents Jeugd Symfonie Orkest om te komen repeteren in Hengelo vindt zij nog wel lastig. Ik moet daar zelf met de trein heen. Maar dat wil ik zeker gaan doen, hoor!"
Katerina weet wat er nodig is om verder te komen. ,,Zij heeft ontzettend veel passie voor de viool! Maar het is met vioolspelen altijd een kwestie van hard studeren en nauwkeurig de aanwijzingen opvolgen. Ook leren samenspelen is essentieel voor haar ontwikkeling." Anna heeft eerder vijf jaar lang pianoles gehad, maar is helemaal blij met de switch.,,Het was voor mij gelijk duidelijk. Het ís de viool waar ik blij van word!"

www.tofdeventer.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden