Spaanse muzikale avond in de Fermerie

  Cultuur

Deventer - Flamenco dansschool 'de Rozenfabriek' en Spaanse taalschool 'Espalmía' hebben de handen ineengeslagen en organiseren vrijdag 12 oktober voor hun achterban èn andere belangstellenden een Spaanse muzikale avond.

Op deze datum wordt wereldwijd de 'Día de la Hispanidad' gevierd en dat is een mooie aanleiding om een stukje Spaanse cultuur naar Deventer te brengen. Er zullen deze avond twee bands optreden die met liefde en vol overgave het Spaanse lied vertolken.

Allereerst de uit Barcelona afkomstige Mónica Coronado die samen met gipsy flamencogitarist Manito het duo 'Mónica & Manito' vormt:  "De luisteraar wordt getrakteerd op een verfijnde selectie van mediterrane liederen. Mónica en Manito stonden op 2 augustus 2015 voor het eerst samen op de planken. Het bleek een gouden combinatie. Muzikaal vullen ze elkaar perfect aan. Mónica voelt zich als een vis in het water als Manito haar begeleidt .Hij weet met zijn temperamentvolle spel haar stem naar een hoger plan te tillen. Een live optreden van dit tweetal is altijd puur en vol emotie. Het publiek waant zich even in een Spanje." 

Na een korte pauze, waarin drankjes en Tapas aan de bar van de Fermerie verkrijgbaar zijn, zullen 'Los Pajaritos' optreden: "Het is atijd een feestje om naar ze te luisteren èn om naar ze te kijken. Los Pajaritos: Zeven muzikale dames met het hart op de juiste plaats... Geworteld in de Deventer aarde maar met hun 'corazón' in de Spaanse zon! Ze zingen Spaanstalig, meerstemmig en hartverwarmend, vrolijk, hier en daar wat melancholisch...met een lach en een traan... Hun liefde voor muziek en Spanje werkt aanstekelijk. Wedden dat u niet stil kunt blijven zitten..!?"

Er kan volop (Sevillanas) gedanst worden, na-gekletst en na-geborreld! 

Locatie: de Fermerie, Muggeplein 9, Deventer.
Zaal open 19.00 uur, Aanvang 19.30 uur.
Toegang €15,00  aanmelden via: mirelladc@home.nl    

  
 

Meer berichten